måndag 7 maj 2012

Bättre sent än aldrig…


säger man ju ;-) Bara 2 timmar till godo innan Veckans Skiss- fristen går ut. Tur att jag hann vara med den här gången.
Himmel vad tiden går fort. Snart är det mitten av maj och jag känner alla trädgårdsmåsten hänga över mig. Egentligen borde jag ha krupit runt i trädgården ända sedan i fredags eftermiddag när jag kom hem från jobbet, men se det gjorde jag inte. Jag ägnade mig åt helt andra, och roligare, saker. Först lyckades jag äntligen få tummen ur och ringa till vår lokala frisör och beställa tid för mig själv och sonen D. Hör och häpna! Jag fick en tid redan dagen efter, alltså i lördags och hon har inte någon drop- in- salong. Jag var helt chockad och supernöjd. Lika nöjd var D. Vi har ju inte klippt oss sedan i september och det syntes framförallt på D.
När klipptiden väl var beställd så snabbade jag mig att skriva ut Veckans Skiss #18. Jag var så himla inspirerad för jag hade ju tjuvkikat på den redan i tisdags när den släpptes. Den passade perfekt för det jag ville göra. Jag har nämligen hittat ännu en väldigt inspirerande scrappare. Denna gång från USA. Hon heter Stacy Cohen och hon skapar helt underbara saker, som ni kan se alldeles själva här. Förra helgen surfade jag runt lite grand på min vanliga, och ständigt växande, bloggrunda och hittade en LO som Stacy gjort (och som man kan se här). Den har inspirerat mig väldigt mycket till det jag gjort med den här veckans skiss. När skissen väl var utskriven så smet jag snabbt ner till scraphörnan innan familjen fick för sig att mitt sällskap var absolut nödvändigt och önskvärt. Tyvärr så kom familjen ändå på att de ville ha mitt sällskap så det var bara att môsa sig upp till TV:n och vara lite social innan läggdags :D Alltså fick det bli en liten kreativ paus, men på lördag morgon var det på’t igen. Med små pauser för klippning och mat så ägnades lördagen enbart åt scraphörnan och Veckans Skiss. Jag är inte så supersnabb alltid. Speciellt inte när jag hela tiden måste avbryta skapandet för något annat en stund för att sedan försöka komma på var jag var innan jag slutade. Samtidigt kan det vara en bra sak att pausa ibland för att komma ifrån när det går trögt. Ja, ja. Alla sätt är ju bra utom de dåliga ;)
Så här ser i alla fall skissen för vecka 18 ut:
Och så här ser min LO ut:
Idag orkar jag inte berätta så mycket om vad jag använt. Ni får hålla till godo ändå ;-) Jag har använt 2 mönsterpapper från My Minds Eye, osteklut, halvpärlor, bruna rhinestones, en diecut- ram, lite blommor, ett väldigt ljust rosa, nude, CS som bakgrund och lite rester från ett gult och ett beige CS samt 2 olika alfabet.
Lite blommor och närbild på mönsterpappret från My Minds Eye, Be Happy.
Här syns hexagonerna från mönsterpappret lite bättre. Texten är ett citat; lovely, beatiful, darling, som fanns på framsidan av det pappret jag jag använde till mitt rutnät. 
Så här ser alfabeten, och grejerna jag satt uppe i höger hörn, ut
Närbild på rutsystemet som jag inspirerades till av hos Stacy Cohen. Fast jag har inte skurit ut rutor som hon gjort. I stället har jag skurit tunna remsor av vit CS och mönsterpapper. Dessa har jag sedan limmat ihop 2 och 2. Därefter lade jag ut remsorna i ett rutmönster som jag limmade ihop i varje skärningspunkt, alltså där halvpärlorna är fastlimmade. När det var gjort klippte jag ut en cirkelform ur både CSn och ur mitt gallerverk. Satte sedan osteklut bakom gallret, på ett annat CS, som inte syns, och gallret framför ostekluten. Hoppas ni fattar hur jag menar :D Tyvärr var jag lite snål med remsorna och så här i efterhand tycker jag nog att det skulle varit lite tätare mellan remsorna. Det är lätt att vara efterklok ;-)
Jag är inte helt nöjd med resultatet men det får duga ändå. Lite svårt att sätta dit fler remsor i efterskott för att få ett tätare rutnät. Så kan det gå när man är lat och inte orkar skära och limma lite extra remsor bara utifall att ;)

Nu har en ny vecka tagit sin början och den lär bli hektisk. I skolan händer allt i maj månad och samma sak är det på fritids. Det är precis som om vi vaknar upp och inser att vi sackat efter lite och måste komma ikapp innan juni börjar. Samtidigt är det den ena helgdagen efter den andra med intilliggande klämdagar. Så nu stundar här nationella prov, skolinspektion med allt vad det innebär i förberedelser, utvecklingssamtal, vårfester, studiedagar, vår- drop- in med försäljning (för att finansiera lägerdagar) på fritids, skolresor och mycket annat som skall klämmas in på ca 15 skoldagar nu i maj. Nu vet ni varför vi lärare behöver vårt sommarlov ;) Skämt åsido, det är rätt stressigt för hur det än är så ska ju verksamheten fortfarande fungera bra och eleverna skall undervisas så att de når målen samtidigt som allt det andra skall hinnas med. Ändå tycker jag att jag har det bästa jobbet man kan ha :D Jag skulle inte vilja vara utan en enda sak. Stressen hanterar jag genom att scrappa och det är helt klart superbäst.

Trädgårdsmåstena då, kanske någon undrar. Jag lyckades faktiskt klippa rosorna och lavendeln så där i förbifarten vid lunchen igår. Sedan ”beordrade” jag maken att rensa ogräset så nu är det så fint så. Själv har jag varit tvungen att försöka jobba ikapp lite barnfri planeringstid som hängt över mig i några veckor nu. Även fritids skall besiktigas av skolinspektionen och då gäller det att ha alla papper och annat i ordning. Därför är det mycket mer sådant jobb just nu mot vad det är annars. Så nästan hela söndagen gick till detta. Men nu är jag ikapp igen och kanske jag hinner med en och annan LO i veckan. Fast det lär jag inte blogga om förrän tidigast söndag för på fredag skall jag och kollegorna åka till Varberg och umgås lite mer informellt än vad det blir på jobbet. Det skall bli väldigt skönt och förhoppningsvis även roligt. Svårt att veta i förskott men sist hade vi jättetrevligt i Lysekil så det blir nog bra även denna gång.

Det var allt för mig denna gången.

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Jeanette

1 kommentar:

  1. Tur att du hann! Hur fräckt som helst, ääälskar rutmönstret! Tack för ditt bidrag till VS:-)

    SvaraRadera