söndag 20 maj 2012

Pinsamt…


… är vad det är! Jag har inte uppdaterat här på två veckor. Men det värsta är att jag inte scrappat heller under de här dagarna :0 Jag fattar inte att det ska vara så himla svårt att få till lite tid för mina egna nöjen. Ja, ja! Idag har jag i alla fall lyckats få till en LO till Veckans Skiss igen. Äntligen! Det är skiss #20 i ordningen och Marit Calles har skapat den. Så här ser den ut:

Och så här ser min LO ut:

Det här har jag använt:
CS – Kraft
Vit akrylfärg
Mask – tegelstensmönster, från Prima Marketing
Mist – Smooch Spritz (Carrot Cake + Black Soot)
Clearstamp – “Background Playful” från You Do
Versa Color stämpeldyna – Black + Turquoise
Bubbelplast
Maya Road – “2012 Kraft Calendar” + “Kraft Doilies”
Vågigt pappersband - (mistat med orange mist) från Panduro Hobby
Mönsterpapper – “On the Bright Side” från My Minds Eye
Halvpärlor och rhinestones – hittade jag hemma i gömmorna
Alfabet – Mini Alphabet Stickers + ”Loopy Lou” från Doodlebug Design
Här kommer lite detaljbilder:
Det var en enkel och inspirerande skiss att skapa efter. Jag hade ingen klar bild av hur det skulle bli innan jag satte igång men ändå gick det ovanligt fort att få till LOn. Trots en hel del färgkladdande som jag inte planerat att göra ;) När jag satte igång så hittade jag ingen bra CS som passade med de mönstrade pappren jag först tänkt mig att använda. Istället slet jag åt mig ett kraftfärgat CS men det kändes lite väl tamt. Till och med tråkigt så jag tänkte att lite vit akrylfärg och svart mist skulle göra susen. Efter att jag först kladdat och slätat till den vita färgen över hela CSn kladdade jag även dit lite tjockare med min tegelstensmask. Det blev riktigt snyggt men kändes fortfarande lite för tamt. Då bestämde jag mig för att spraya dit lite svart mist också. Det höll på att ta en ände med förskräckelse ;0 Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag tog då en fuktig svamp och började torka av misten. Det funkade inte så bra. Istället blev allt smutsgrått. Jag slet och torkade för allt vad tygen höll i den stackars CSn. Till slut insåg jag att det bara var att gilla läget och använda CSn som den var eller försöka rädda vad som räddas kunde. Jag valde det sista alternativet och sprayade därför på orange mist samt egengjord grön mist. Den gröna syns inte så bra. När jag sprayat på dem började jag försiktigt dutta med hushållspapper över för att ta bort lite av färgen. Jag har inte riktigt lärt mig hur mycket jag skall trycka och på vilket avstånd det blir bäst när jag mistar mina alster. Men faktum är att jag började bli mer nöjd med resultatet men inte helt nöjd. Då tog jag även fram bubbelplast och använde den för att ”stämpla” med svart och turkos stämpeldyna runt kanterna på CS. Därefter tog jag en clearstamp och min svarta stämpeldyna och fortsatte mitt kluddande, men nu koncentrerade jag mig mer runt hörnen. Till slut blev jag faktiskt nöjd med resultatet. Fast det resulterade ju i att jag fick tänka om när det gällde vilka mönsterpapper jag skulle använda. De jag tänkt från början funkade inte alls till mina färger på CSn. Vilken tur att man kan ändra sig.

Jag har alltid varit väldigt försiktig i mina färgval och hållt mina LOr rena från färgkladd. Jag har helt enkelt varit alldeles för feg för att våga experimentera på det här sättet. Men det skall det bli ändring på nu för det var ju jättekul att kladda hej vilt. Speciellt som jag inte hade en aning om hur det skulle bli eller hur i hela friden jag skulle göra om det blev ”fult”. Här ska kluddas med färger även i fortsättningen :D Fast kanske inte på alla LOr. Lite feg är jag nog ännu ;)
Det var allt för idag men förhoppningsvis hinner jag med lite mer skapande verksamhet i veckan. Maken har, på uppdrag av sina kollegor, beställt ett födelsedagskort till ännu en kollega så det skall skapas, men jag hoppas jag hinner mer ändå. Det beror ju lite på vad som händer på jobbet också. Såvitt jag vet har jag inga sena möten utan jag kan nog pysa ner i källaren så fort maten är uppäten och sonen S läxor är gjorda. Ser redan fram emot Veckans Skiss #21 som bör dyka upp på tisdag.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Jeanette

2 kommentarer:

  1. herregud vad du slitit med denna;-) Kul att läsa! Jag tycker resultatet blev kanon, bakgrunden passar gööörbra in med gräset o fotona. Tack för ditt bidrag till VS:-)

    SvaraRadera
  2. Super flot layout - jeg kan rigtig godt li de orange detaljer. Lækker baggrund du fik lavet. Flot arbejde med skitsen.
    Tak for dig bidrag til VS!

    SvaraRadera