fredag 16 mars 2012

Äntligen vår…

Eller? Det vete sjutton för igår lyste solen och värmen med sin frånvaro. Jag hade ju hoppats att vädret skulle vara lika fint som i onsdags och klädde mig därför i kjol och snygga kängor. Det skulle jag definitivt inte gjort. På torsdagar har vi utedag på fritids där vi pedagoger planerar en utomhusaktivitet för våra elever. Igår var det brännbollspremiär och alla ungarna var uppspelta och ville vara med. Himla kul :D. Om man bortser från den isande kylan och vinden då vill säga =(. Efter ca 1 timmes funktionärsjobb var mina tår totalt bedövade av kylan och smärtan var total när jag försökte ta mig in för att tina upp. Då ångrade jag helt klart att jag inte tog mina go’a, varma kängor istället för de lite snyggare. Ja, ja! Här hade det varit på sin plats att säga att jag lär av mina misstag, men icke då. Jag kommer definitivt glömma av att jag inte skall lägga bort vinterkläderna för tidigt inför nästa vår ;-). Minnet är för all del inte dåligt men tyvärr alldeles för kort.
Scrappaloss har en tävling just nu som går ut på att man skall inspireras av ordet VÅR och det är ju inget problem om man som jag älskar våren. Ärligt talat!? Finns det något mer underbart än att uppleva våren varje år? Allt som vaknar till liv och föds på nytt igen. Fåglarnas kvitter och alla dofter, både goda och mindre goda (gödsel, blä!). Helt underbart!!! Man letar vårtecken överallt och själv har jag lyckats hitta 2 fjärilar, 1 bi, en enorm flock med gäss som betar gräs för att orka flytta vidare norrut och sist men absolut inte bäst, 2 påkörda grävlingar. För att inte tala om alla fåglar som inspekterar holkarna vi satt upp i trädgården. Förhoppningsvis flyttar de in trots att holkarna kom upp alldeles för sent :0. Och skatorna bygger vidare på bostad no 1 samtidigt som de har påbörjat en sommarstuga några meter bort. Undrar vilket bo de tänkt använda i år :s.
Fast nu är det ju egentligen inte vårtecken i sig jag skall blogga om idag. Det är ju mitt bidrag till Scrappaloss som är dagens ämne. Eftersom det ”bara” är ett ord man skall inspireras av så var det ju inte så lätt att komma på en LO. Jag kände att jag behövde bli lite inspirerad av en skiss för att lyckas få till en bra LO och då hittade jag en liten guldgruva när det gäller att få inspiration över huvud taget. Om ni som jag tycker om att titta på hur andra skapar olika vackra ting så är det här en kul plats: http://pinterest.com/all/?category=diy_crafts. Nackdelen är att det är väldigt mycket och amerikanskt. Däremot är skissidan helt ok och den hittar ni här: http://pinterest.com/mollypolly/lo-sketches/. Jag blev helt euforisk när jag väl lyckades hitta den här men det var ett himla sökande innan jag kom rätt. Skissen jag valde att använda till den här tävlingen kommer just från Pinterest och ser ut så här:

Med skissen och ordet VÅR var det bara att sätta igång att leta bilder till LOn och till slut blev det bilder på blommor. För mig representerar dessa blommor våren och jag blir helt salig när jag lyckas hitta min första tussilago, videkisse eller blåsippa. Även krokusarna gör mig lycklig men de har jag ju själv planterat så det blir inte riktigt på samma sätt. Nåväl! Så här ser min tolkning av VÅR ut:
Färgerna syns inte så bra här och till råga på allt är kortet lite suddigt. Sorry!

Papprena kommer från My Minds Eye, "Stella and Rose"- Mabel; Play och Little Lady.
Det gröna "blad"bandet och de vita blommorna hade jag hemma. De turkosa blommorna i mitten har jag stansat ur en spillbit med en blomstans från Panduro Hobby. Blingstenarna kommer från ett Mollykit.
Alfabetet, "Chartreuse Glitter Alpha", kommer från Sassafras Lass.
Förutom att motivet är vårigt tycker jag även att färgerna på LOn blev väldigt våriga. Ja, även det bruna för jorden är ju faktiskt brun om jag minns rätt ;-). Orange är väl mer en höstfärg men i den här lite mer pastelliga nyansen tycker jag den passar utmärkt även som vårfärg. Papprena från My Minds Eye är helt underbara att skapa med. Just orange är ingen favoritfärg för mig i vanliga fall men när jag scrappar gillar jag det verkligen och speciellt den lite dämpade tonen som jag använt på den här LOn. Med andra ord är jag nog rätt nöjd med mitt skapande den här gången också :D. Jag får väl avslöja att de LOr som jag är mindre nöjd med kommer nog inte att hamna här. De göms undan i någon låda någonstans där ingen kan se dem.

Nu är det dags att göra sig klar för att åka till Uddevalla och spana in svägerskans och hennes sambos nya hus. Ska bli kul. Speciellt som jag träffade min svägerska för första gången som 6- åring och nu är hon vuxen och har köpt hus och allt. Helt otroligt! Och kul :D.

Ha en bra dag alla!

Jeanette

1 kommentar:

  1. Ja det var virkelig en LO som sier vår, og så flott det handskrevne verset var :-)

    Tusen takk for at du deltar hos ScrappaLoss!

    SvaraRadera