söndag 11 mars 2012

Hej igen!


Då har jag äntligen hittat lite tid för bloggen igen. Underbart :D Idag tänker jag blogga om mitt bidrag till Veckans Skiss. Det fullkomligt vimlar av roliga utmaningar och tävlingar på scrapbloggarna just nu. Väldigt kul tycker jag.

Den här veckan ser skissen ut så här:


Jag inspirerades även av en av inspiratörernas LO, närmare bestämt Charlotte, och det syns nog skulle jag tro. Skälet till att jag tyckte om den är faktiskt att jag insåg att jag inte behövde kladda med färg för att det skall bli likt skissen. Jag var liksom inte sugen på färg idag. Fast jag tycker att det blir väldigt fint med färgkludd och någon dag skall jag utmana mig själv rejält och använda massor av färg och annat som jag aldrig använt mig av tidigare. Jag måste sluta vara så himla försiktig jämt ;) Nåväl! Tillbaka till ämnet igen. Jag har ändrat lite på kortens placering, lagt till nå't och tagit bort nå't annat. Så här blev min LO den här gången och den handlar återigen om min kära dotter.
Bakgrunden är ett vitt CS och ovanpå det har jag satt ett mönstrat papper, "Beautyful Dreamer", Polka, från Glitz design.
LOn berättar om vänskapen mellan E och hennes bästis sedan 7:an och att de alltid finns där för varandra. Självklart har deras vänskap haft sina ups and downs, precis som alla förhållanden har, men de hittar alltid tillbaka till varandra igen. Jag är övertygad om att deras vänskap kommer vara under lång tid framöver. Förhoppningsvis hela livet! Det finns inget viktigare än bra vänner som finns där när livet är motigt men även då allt är på topp så man kan få skratta ihop. Jag har valt att retuschera bästisens ansikte och namn eftersom jag inte hunnit fråga henne om hon kan tänka sig att vara med på bild i min blogg. Ursäkta mig men det är av ren omtanke och hänsyn till henne.
De mönstrade pappren är från vänster till höger: "Beutyful Dreamer", Damask, från Glitz; "Sweet Nothings", Cupids Arrow, från KaiserCraft där jag använt båda sidorna (först det beigeprickiga och sedan det turkosmönstrade); "My Family", Uncle, från Fancy Pants och längst till höger "Sweet Nothings", Devoted, från KC. Doiliesarna, från Maya Road, i ovan- och nederkanterna har jag delat på hälften. Spetsen kommer från Panduro hobby precis som blommorna och halvpärlorna.

Tårtpappret är från ICA. Garanterat inte syra- eller ligninfritt. Först klippte jag av kanten längst ut på tårtpappret. Sedan sprayade jag det med glimmermist, Coffee shop, från Tattered Angels. När det torkat skrynklade jag till det ordentligt innan jag satte fast det på LOn. Innan hade jag ritat av mitten på vitt CS som jag sedan klippte ut något större än tårtpapprets mitt. Denna del fick bli journaling. Sedan drog jag över kanterna med både Versa Color, Orchid, och Distress ink, Walnut stain. Jag tog även den bruna färgen över hela ytan så den inte skulle "skina" så vitt.

Fjärilen kommer även den från Panduro hobby och den har också fått Distress ink, walnut stain, på kanterna precis som alla papper har fått.

Alfabetet hade jag hemma och jag har ingen aning om var det kommer ifrån.Det var allt för idag. Fast jag är snart tillbaka igen hoppas jag för det är en tävling på Scrappaloss som slutar fredagen den 16 mars och den LOn måste bloggas innan dess. Sedan är det ”kitutmaning” och ”utmaning för alla” hos Mollys Scrapbooking, ”Månadens utmaning”, månadsutmaningar hos Svensk scrapbooking och där finns även en ”utmaningsexplosion från mässan i Karlstad”… Dessutom finns det alltid någon utmaning på G hos Swe Scrapbook och fördelen med dem är att där aldrig finns någon deadline som stressar ihjäl en ;) Som ni märker har jag en hel del på gång och det är så himla kul att utmana sig själv med att göra något som man aldrig trodde man skulle göra. Och jag stressar inte även om det kan verka så med alla utmaningar. Tvärtom faktiskt! Hinner jag inte så är det ingen katastrof. Jag har ju haft kul med att skapa en LO enligt någon typ av utmaning som t ex skiss, färgutmaning eller vad det nu kan vara och det är faktiskt det som gläder mig mest. Jag säger inte nej till att vinna, men för mig är det själva skapandet som är det roliga och då spelar det faktiskt ingen roll om jag förlorar eller vinner. Nu förstår ni varför jag aldrig sysslat med idrottsutövning. Jag saknar allt vad vinnarinstinkt heter ;) Ha, ha, ha! Så jag kommer alltså inte bryta ihop om jag inte vinner en enda utmaning i hela, resten, av mitt liv och det känns faktiskt rätt skönt.

Ha det gôtt, (som dottern brukar säga) ;)

Jeanette

4 kommentarer:

 1. Underbar layout med massor av snygga detaljer! Tack för ditt bidrag till VS:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar så mycket! Det var lätt att bli inspirerad av den fina och färgglada skissen så då fixade sig LOn nästan av sig själv :D

   Radera
  2. Tack och tack för inspirationen. Jag gillar din LO skarpt :-)

   Radera
 2. Flot layout om et godt venskab. Så fine farver og små detaljer. Jeg synes det er cool jeg har kunnet inspirere dig til at lave dette fine bidrag til VS, tak for det.

  SvaraRadera