söndag 9 december 2012

Wohooo!

Jag är så himla, himla glad idag! Efter att jag varit upptagen i torsdags och fredags kväll så har jag liksom inte hunnit kolla in Veckans skiss förrän igår morse. Tänkte bara kolla in hur den nya skissen såg ut och surfar lugnt in på bloggen. Det första jag ser är teamets favoriter för vecka 48. Och gissa vad? Det är faktiskt helt otroligt! Jag blev veckans val igen! Trots alla "konkurrenters" väldigt fina bidrag. Så himla kul! Tack!

Snacka om att bli peppad att fortsätta så idag har jag gjort en LO till Veckans skiss #49. Tyvärr är det sista skissen för det här året. Fast man kan ju förstå att teamet faktiskt vill ha lite jullov de också. Fast så lediga vet jag ju inte om de blir. De har ju ställt till med en massa spännande julutmaningar som börjar redan nästa vecka (50). Vilken himla tur då att det är så många lediga dagar under julen i år så jag hinner vara med =)
Den här veckan är det en tjej som heter Gabriella Petri aka ”Rackarungen” som står för skissen och så här ser den ut:

Så här blev min tolkning:
Bakgrunden är en svart CS som jag mistat med Smooch Spritz, sparkle och en mask. Det är därför det är lite glittrigt på vissa ställen. Mönsterpappren är några spillbitar som jag hittade. Det rosa kommer från Crate och det svarta från Lilibee.

En diecut- lampa, som är inhandlad på Göksäter, en körsbärsblomma, en grå och en svart miniros.
Ramen kommer från Maya Road. Från början var den grå men jag har lagt flera lager gesso på. Sedan försökte jag stämpla i gesson för att få lite struktur på ramen men det funkade inte så bra. Så när ramen torkat så stämplade jag med lite, lite svart stämpelfärg på för att få lite mer liv i det hela. En bit svart CS som bakstycke och sedan en vit blomma med svart rhinestone och en ceriserosa miniros som motiv. Här syns även mönsterpappren lite bättre.
En liten fågel med blommor uppe i högra hörnet. Fågeln kommer från Webster. Det lilla svarta, glittriga, hjärtat kommer från samma diecut- ark och ställe som lampan ovan. Här syns även det glittriga mönstret från misten och masken lite bättre.
Bakom fotot har jag satt ett brett, svart organzaband som jag fått med något Mollykit. Under organzabandet sitter en svart spets som kommer från Orusts mini- Ullared, Göksäter. Organzabandet var en aning för kort och konstigt klippt i änden så det doldes med ännu en cerise körsbärsblomma. Alfabetet är ett gammalt Quickcuts- alfabet som jag haft sedan 2009 och jag minns inte vad det heter längre. Ö finns ju inte så det löste jag genom att ta de små prickarna som blir från min hålstans och satte ovanför o:na. Alla sätt är ju bra utom de dåliga ;-)
Som vanligt ganska likt skissen och jag tror även att man kan se att jag inspirerats väldigt mycket av Gabriellas egen fina tolkning. Jag har t ex plockat idén med den lilla ramen från henne. Hade jag haft den fina broderade tyllspetsen som hon använt på sin LO så hade jag definitivt även snott den idén rakt av. Men någon så fin spets hade jag tyvärr inte. Men jag har ju naturligtvis gjort det bästa av det jag faktiskt hade hemma. LOn handlar om dottern och hennes kompis som under en sommar ägnade sig åt att författa en bok om och med deras favoritsommargranne som fyllde 50 år det året. Den här LOn kommer bli dubbel så småningom eftersom det finns ännu ett kort där tjejerna, i egensydda balklänningar, är på ”nobelmiddag” för att fira det nobelpris i litteratur som grannen förärade dem båda. Tjejerna hade en väldigt rolig sommar och höst det året och jag tror att grannen blev väldigt glad och rörd över deras påhitt med boken.

I övrigt har helgen lugnt flutit på med diverse saker som jag gjort klart nere i pysselhörnan. Nu är äntligen alla julkorten färdigtillskurna. Det enda som återstår är montering, att skriva adresserna och att skicka dem. Ska bli väldigt skönt när det är klart så jag kan ägna mig åt lite andra planer jag har. Många av mina jobbarkompisar vill att jag ska sälja kort på jobbet. Men om jag ska kunna göra det måste jag ju först bygga upp ett litet lager att sälja av. Så det tänkte jag försöka hinna fixa under julen. Alltså mellan Veckans skiss julutmaningar vill säga. Dem kan jag ju inte missa =)
Dags att avsluta för idag. Ha det så bra allihop!

Jeanette

5 kommentarer:

 1. Grattis!!! Visst vill vi köpa dina fina skapelser, ska bli ett sant nöje!

  SvaraRadera
 2. Härlig LO! Jag gillar färgerna och alla fina och annorlunda dekorationer. En härlig historia bakom LO:n. Grannen blev nog fenomenalt glad. Tack för att du hänger med oss den här veckan igen/Jeanette

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig grej! Alltid kul att läsa och titta på alster i din fina blogg :-)
  //Marja

  SvaraRadera
 4. Tokrolig LO :) Vilka fräcka detaljer du använt. Snyggt som vanligt ;) Tack för att du så troget hänger på Veckans skiss!

  SvaraRadera
 5. Cool tolkning på min skiss!! Häftigt att du har fått till den rosa accentfärgen. Visst är det roligt med små miniramar..?

  Lycka till med julkorten, och tack för din tolkning av min skiss!!

  SvaraRadera