söndag 25 augusti 2013

Hej!

Äntligen har jag lite tid över för bloggen :D Förra veckan hann jag inte riktigt med i svängarna fast det var en så himla kul skiss. I vanliga fall skriver jag ut skissen och har den framför mig under tiden jag skapar mitt alster. Men den här veckan gjorde jag min tolkning helt ur minnet så jag vet inte riktigt om jag egentligen har tolkat skissen över huvud taget, men jag chansar ändå. Förhoppningsvis lyckas juryn hitta likheter med Jennis fina skiss. För ovanlighetens skull är det ingen LO den här veckan. Jag har nog fått en liten svacka när det gäller LOer. Det lockar mig inte för fem öre. Just nu är det mest kort och alter som är kul. Så därför har jag valt att bejaka detta och skapat en hel hög med korsetter och kort :D Mitt bidrag till Veckans skissutmaning #34 är alltså ett kort och så här ser det ut:

Jag har använt en vit kortstomme från Panduro. Sedan har jag satt ett vitt CS och ett vitt, embossat mönsterpapper från Best Creations. Kanterna är skrapade på dessa ark. På två ställen gick pappret sönder lite väl mycket så då satte jag dit lite vit spets från Panduro. Det runda representeras av en doilie och ovanpå den har jag satt tre vita fjärilar som är stansade ur ett glitter- prickigt, vitt papper från Best Creations. Den stora är stansad med en sizzlits- die från Sizzix och de små med en MS- stans.
Textstämpeln kommer från Rox Stamps. De vita blommorna är inköpta från ICA Maxi och den lilla halvpärlan är från Pysseltagen.
Här ännu en textstämpel från RoxStamps. Alla texterna inne i kortet är varmembossade med silverfärgat embossingpulver från Panduro.
På baksidan av kortet sitter min egen personliga stämpel. I mitten har jag maskat in en liten textstämpel som även den kommer från RoxStamps. Den är inte varmembossad. Jag har inte skaffat någon embossingförn än och orkade inte springa upp till spisen ännu en gång ;-)
 Inte en gnutta färg så långt ögat når ;-) Jag fick en så’n lust att skapa ett helt vitt kort så det gjorde jag. Fast det är väldigt svårt, för att inte säga helt omöjligt, att läsa vit text mot vit bakgrund. Därför fick texterna gå i silver. För att kunna få ner kortet i ett kuvert bestämde jag mig för att hålla det så platt som möjligt. Inte helt enkelt om man är jag kan jag tala om :0 Jag fick verkligen kämpa med mig själv för att inte sätta dit fler lager av dekos och blommor. Men, summan av kardemumman är att jag faktiskt är väldigt nöjd med mig själv. Jag tycker nog att jag lyckades väldigt bra med min plan: dekorerat men ändå enkelt. Så här ser Jennis skiss ut:

Då är det här inlägget klart. Skönt att vara igång igen. Enda ”jobbiga” biten är att jag inte fått ordning på bildformatet i iPaden ännu så därför måste jag blogga från datorn, vilket är lite mer meckigt än iPaden. Får väl försöka få ordning på det där så småningom. Då ska väl bloggandet få ordentlig fart igen :D

När jag ändå gjorde kortet till Veckans skiss passade jag på att göra ännu ett vitt kort:

Lika fast olika ;-)
Innan i helgen gjorde jag ett par ganska så könsneutrala kort och så här ser de ut:
 
Det här kortet (plus ett till) har jag skapat med underbara mönsterpapper, "Walking in the Forest", från Maja Design på en brun kortbas från Panduro. Den runda grattisstämpeln kommer från RoxStamps och den med födelsedagsdefinitionen kommer från PaperMaze. Swirlarna är stansade i brun CS med en die från Sizzix. De bruna och ljusblå blommorna, "Forget Me Nots", är från Petaloo, löven är köpta på ICAMaxi och den orangea minirosen kommer från Strömstads Scrapbooking. Det lilla mässingsfärgade kugghjulet tror jag är köpt hos Pyssloteket. Alla papperskanter är distressade med vintage photo.
Då får jag tacka för titten för den här gången. Ha en fantastisk vecka där ute i scrapvärlden :D
Jeanette

2 kommentarer:

  1. Vilket fint kort. Gillar de fina fjärilarna och hur de sticker ut fastän de är vite. Tack för att du tolkar min skiss denna veckan.

    SvaraRadera
  2. Ett helt underbart kort! Älskar det! ("Så klart, det är ju fjärilar på..." skulle de som känner mig säga ;) ). Det är jätteläckert med helvitt!
    Och visst kan man väl se att du utgått från skissen? :)

    SvaraRadera