söndag 4 augusti 2013

Picknick

Picknick är temat för Veckans skiss ena sommarutmaning den här veckan. Inte för att vi aldrig är på picknick i vår familj men vi glömmer ofta att dokumentera de tillfällena. Därför fick jag leta väldigt länge innan jag hittade ett foto att använda till min LO. Men till slut hittade jag ett från 1995. Inget bra foto men det fick duga ändå och så här blev min LO:

Bakgrunden är ett vitt CS. Runt om kanten har jag ritat en ram med svart tuschpenna.Jag har fortsatt botanisera bland mina gamla Mollykit så några av mönsterpappren kommer från ett av dem. Det blågröna pappret som sitter längst bak bakom fotot heter "Mamarazzi" och kommer från BoBunny. Det zigzagmönstrade är baksidan från samma papper och det har jag klippt  till i ena kanten. Det gula pappret kommer från EP och ingår i kollektionen "For the Record 2" och det ljusturkosa med cirklarna kommer från BG, "Clippings". Den vita ramen har jag gjort själv med en die från Spellbinders (Lacey Circles) och en enkel cirkeldie från Crafts Too. Jag har svärtat alla papperskanter med Distress Ink Pad, Black soot.
 
Journalingrutan har jag skurit ut från ett av mönsterpappren ur "For the Record 2" från EP och den lilla chipboardsaken kommer även den från samma kollektion. Körsbärsblomman hittade jag hemma i gömmorna.
 
Rosorna och bladet kommer från Prima, "Divine" och den vita liljan från Magnolia. Alfabetet är även det från Prima och ingår i kollektionen "Pixie Glen".
Fotot jag använt är från våren då dottern E var tre år. Vi hade precis varit och matat våra höns och kollat om äggen kläckts. Själv var jag höggravid med ca två veckor kvar till beräknad förlossning. Med andra ord var jag lika smidig som en flodhäst så det var allt annat än enkelt att sjunka ner bland vitsipporna för en liten fika. Att sedan ta sig upp igen var som ett helt jympapass. Det var kallt att sitta på backen men himla mysigt. Kycklingarna kom på skärtorsdagen några dagar senare och lillebror D lät vänta på sig ända till den 18 maj, men det var så himla skönt att vara helt ledig och bara få umgås med lilla E i några veckor innan ännu en period med blöjbyten och nattvak tog sin början. Tänk att det är drygt 18 år sedan nu. Himmel vad tiden går :O
Förutom att man skulle ha temat picknick så fanns det även en skiss att tolka och så här ser den ut:

 
Imorgon är det dags för grottekvarnen igen. Semestern är slut för den här gången och jag kan ju inte påstå att jag är direkt utvilad eller längtar till jobbet. Fast det är ju inget att gnälla över för jag har ju själv ställt till med kaoset genom att renovera köket på semestern istället för att vila upp mig. Nu får ni ha det så himla bra.

Jeanette

3 kommentarer:

  1. Vilken mysig Lo du skapat. Kul att du fick chansen att scrappa detta gamla kort med så härliga minnen!

    SvaraRadera
  2. Härlig layout! I bland kan det vara bra att leta fram gamla kort och minnen! Tack för ditt fina bidrag till våra sommarutmaningar!

    SvaraRadera
  3. Så fin och så kul med ett "antikt"foto. Tack för ditt fina bidrag till VS.

    SvaraRadera