söndag 8 januari 2012

Då var det dags igen

Dags att delta i ännu en utmaning och den här gången är det Allt om Scrap som har en skissutmaning. Skissen ser ut så här:


Min LO handlar om min förstfödda, E, som efter en väldigt låååång startsträcka, 7 månader, äntligen får luft under vingarna och flyger till USA där hon skall vara au pair under ett år. Även om vi alla gläds med henne så kommer vi sakna henne oerhört. Speciellt lillebror S, som det senaste halvåret haft någon att komma hem till varje dag efter skolan. Nu kommer där inte finnas någon som väntar längre och han kommer förmodligen få det väldigt tråkigt. Men det här är något som både E och vi andra behöver. Det är dags att släppa taget om E så att både hon och jag kan stå på egna ben.

Det var en väldigt rolig, inspirerande och enkel skiss och jag har varit den väldigt trogen. Förutom att jag har plockat bort de tvärgående banden/pappren, eller vad det nu är, som skall vara både i över- och underkant. Jag fick helt enkelt inte plats med dem. Annars tycker jag att jag lyckats oerhört bra med att få in alla mina favoriter som jag vill ha med på alla LOr: rosa, turkost, blommor, fjärilar spets och glitter och så här blev min tolkning av skissen:Som bakgrund har jag använt ett papper från Crate Paper, Denim från serien ”Random”. Runt hela fotokollaget har jag ritat en ram med en vit penna, glaze tror jag, för att hålla ihop det hela lite bättre.De mönstrade pappren kommer från Panduro Hobby. Det turkosa heter Penoy Love Turquoiseoch det beigea Penoy Love Ivory. Den turkosa och den cerisa rutan är spillbitar. Doilisen, som jag delat i 2 halvor, kommer från ett av de första Mollykiten jag fick så den vet jag inte vem som tillverkat. Den påminner om de som Maya Road har. Rosen kommer från Prima, kollektionen Madeline.
Alfabetet jag använt är Fancy Pants chipboard alpha ”Beach Babe” i ceriserosa som jag haft stickles på. Texten ”Nu är det” har jag skrivit med samma vita penna som jag använt till ramen runt fotokollaget. Eftersom bakgrunden är mörk syns både texten och ramen bra.

Uppe i vänster hörn har jag försökt att tolka skissen på mitt eget sätt. De 2 tvärgående banden/pappren som jag valt att plocka bort från över- och underkanten har jag istället ersatt med en bit spets, från Panduro Hobby, och en bit ceriserosa band, från ännu ett Mollykit. Där finns även två fjärilar som jag stansat i turkos CS med en MS- stans. Fjärilarna har jag blingat med cerise halvpärlor, från Kaiser Craft, och stickles.
Det enda som jag inte är helt nöjd med är journalingen som blev alldeles för vit i förhållande till det andra. Jag tror den hade funkat bättre om jag skrivit ut den på ljusrosa papper istället. Men, man lär ju faktiskt av sina misstag så nästa gång kanske jag kommer ihåg att tänka på att ibland kan kontrasterna bli för stora. Annars är jag supernöjd för det här är verkligen en, för mig, typisk LO.

Tyvärr är bilderna inte helt rättvisa eftersom min kamera inte är någon kvalitetsvariant. Tvärtom faktiskt, men den har varit helt okej fram till nu. Om jag skall hålla på att ta bilder för att lägga här i bloggen så inser jag att jag nog får försöka fixa en bättre kamera. Kanske kan önska mig en i födelsedagspresent :D.

Imorgon stundar jobb och vidare förberedelser för dotterns avresa "over there". Det lär med andra ord inte bli så mycket bloggat de närmaste dagarna. Jag är visserligen klar med mitt bidrag till januariutmaningen på Mollys Scrapbooking men det är ju gott om tid kvar att lägga ut det på så jag kan skynda långsamt.

Dags att njuta av en lugn och skön söndagseftermiddag innan det är dags att ta itu med middagen. Kanske kan börja fila på en idé för mina favoritobjekt när det gäller LOr, dvs katterna. De protesterar aldrig mot fotografering, färgval eller mina andra påhitt med deras bilder och inte blir de förnärmade över att bli offentliga. De bara njuter så fort de får stå i centrum.

Ha en fortsatt skön söndag!

4 kommentarer:

 1. Vilken underbar LO! Stort tack för att du deltar i AOS januari tävling.
  Hälsningar Theresa (Tette)

  SvaraRadera
 2. Supersnygg LO, så härlig färgkombo!

  SvaraRadera
 3. Superfin =) Härligt foto och snygga pappersval. tack för att du deltar.

  // Maja

  SvaraRadera
 4. Åh, vilket underbart bidrag till vår tävling!!!

  SvaraRadera