lördag 7 januari 2012

Mitt livs första scraputmaning

Det här med utmaningar är lite intressant. Jag är egentligen ganska blyg och inbunden men sedan jag började plugga till lärare har jag tvingats göra saker som jag aldrig trodde jag skulle klara av. Mycket handlar om min inställning att jag inte kan begära av andra det jag inte klarar själv. Alltså måste jag ju rycka upp mig och göra sådant jag egentligen inte vågar eller vill göra. Jag trodde t ex aldrig att jag skulle vilja visa upp mina alster för andra än familjen men helt plötsligt har jag en blogg där jag gärna vill visa upp det jag gör. Visserligen kommer en del bilder att vara retuscherade av hänsyn till de medverkande men ändå. Och inte trodde jag i min vildaste fantasi att jag skulle vara med i scraputmaningar och "tävla" mot andra, mycket duktigare, scrappare men se det ska jag faktiskt göra och jag tycker det ska bli både intressant och spännande.

Veckans Skiss har en liftutmaning den här veckan som jag tänker vara med i. Den handlar om att man skall lifta någon av inspiratörernas alster och det kändes som något jag faktiskt kan klara av eftersom jag ofta inspireras av andras alster. Den LO jag valde att lifta är Fias Allra finaste tjejen:


Jag får väl erkänna att jag har gjort ett rejält case (copy and steal everything) även om jag plockat bort några element. Så här blev i alla fall mitt resultat och jag är väl ganska nöjd egentligen. Den handlar om min sons iPod som han köpte för sina födelsedagspengar och därför har jag döpt den till Vörsta coola grejen för det är just det den är för sonen.


Jag har använt ett cremefärgat CS och de mönstrade pappren kommer från My Minds Eye, serien "True Blue". Jag älskar att använda mig av turkost men ibland kan det bli för mycket och för starkt och då är den här serien så himla bra med sina starka men ändå dämpade fäger. Som fotomattor har jag använt mig av brun CS och i högerkanten finns det även en blågrön CS, som tyvärr syns lite dåligt eftersom min kamera är ganska dålig för det här ändamålet.


En av de små rutorna (den bruna längst ner till vänster) kommer från Bella BLVD och serien "Finally Fall". I tre av rutorna har jag limmat fast bokstäver (Quick cuts) för att illustrera vad sonen använder sin iPod till. Det senapsgula alfabetet är Bella BLVDs "Sophisticates"  och det bruna är "Mini Alfabet Stickers" - chocolate cake från My Little Shoebox.


I övrigt har jag försökt att inte ha för många dekorationer. Ugglan är klippt ur ett av mönsterpapprena. Jag älskar blommor och försöker att få med det på varje alster och så även här. Den lilla bruna blomman är en knapp från en gammal, avlagd tröja. 


Knappar, dödskallebrad (till höger under journalingen) och en gul brad är sådant som jag hade hemma och kommer från Panduro Hobby samt diverse Mollykit.

Det var väl allt för den här gången. Jag återkommer garanterat snart med ännu en utmaning jag tänker vara med i. Allt om Scrap har en skissutmaning. Därefter skall jag även försöka hinna med Mollys Scrapbookings januariutmaning. Den har jag redan en plan för så nu är det dags att sätta fart så jag hinner klart.

Ha en fortsatt trevlig lördag!

9 kommentarer:

 1. Din lift är jättesnygg och jag tycker att du har gjort en riktigt kul LO med fina och arbetade detaljer. Jag hoppas verkligen att du fortsätter att delta i våra utmaningar på VS, för precis som du, är vi många som inspireras av att se andras alster.
  Jag hade tex aldrig hittat till din fina blogg om du inte bidragit :D
  /J*

  SvaraRadera
 2. Vilken fin layout du har gjort!
  Gillar färgerna och detaljerna mkt!

  SvaraRadera
 3. Du gjorde verkligen rätt i att skicka in din layout till oss!
  Den är fantastiskt fin och jag hoppas du kommer att skicka in fler alster till oss framöver!
  Kram Ann-Louise på VS

  SvaraRadera
 4. Kanonfin LO, jag gillar verkligen journalingen. Tack för ditt bidrag till VS, välkommen igen;-)

  SvaraRadera
 5. Vi gjorde från samma bild du och jag. Trodde min skulle bli mycket lik den med men.. nä jag spårade ur och det blev något helt annat. Tycker du gjorde ett mycket gott jobb. Verkar svårt att göra en CASE

  SvaraRadera
 6. Tack för alla snälla och trevliga kommentarer! De gör att man vågar sig på fler utmaningar utan att vara helt skräckslagen. När det gäller att göra CASE så har jag insett att det nog är min grej. Jag ser något som någon annan gjort, tycker om det och vill göra likadant. Jag får verkligen kämpa hårt för att komma på någon egen knorr som gör LOn till min egen. Och jag är ofta väldigt impad av alla andras LOr så jag har en hel drös utskrivna som jag kan härma ;-)

  SvaraRadera
 7. Jättefin LO =) Är min andra scraputmaning, har precis hittat allt skoj här på webben, innan har jag oxå bara gjort för familjen. Lycka till!

  SvaraRadera
 8. Hvor blev den fin. super flot scraplift.
  Tak for dit bidrag til VS. :)

  SvaraRadera
 9. Vilken fin blogg du har! Gillar din lift jättemycket. Så kul att du antog utmaningen hos oss. Hoppas du kommer att fortsätta följa bloggen.

  SvaraRadera