måndag 25 februari 2013

Oj!

Redan ny vecka igen. Känner att jag har lite svårt att hinna med just nu. Men det är egentligen bara positivt för nu vädrar jag vårluft :D Ljuset är på väg tillbaka och det är helt underbart! För en månad sedan var det mörkt när jag åkte till och från jobbet, men nu är det faktiskt ljust. Och idag när jag gick ut från jobbet satt talgoxarna och ropade på kapp. Åh!!! Vad jag älskar detta! Det är nog rätt uppenbart att jag tycker väldigt mycket om våren ;-) Vintern är direkt förhatlig (enligt mig alltså). Jag vet att många tycker annorlunda och det är självklart helt okej, men jag kan inte hitta något positivt alls med vintern. Sommaren är väl bra, men jag har lite svårt för värme så det får ju inte bli alltför varmt om jag ska trivas gott. Men hösten med alla färger och sin klara luft är fantastiskt vacker. Enda smolket i den bägaren är ju att det närmar sig vintern igen :-( Men favvoårstiden är definitivt våren. Allt vaknar till liv och det finns hopp om lite ljus och värme. Man behöver inte bylta på sig halva garderoben för att överleva på vägen mellan huset/bilen/jobbet (totalt ca 20 m att gå) ;-) Allt blir liksom så mycket lättare på något sätt :D

Nog om detta. Det är ju faktiskt mitt bidrag till Veckans skiss #8 jag ska blogga om idag. Det är Helen/Lykta som står för skissen den här veckan och så här ser den ut:
Jag gillade hennes egen tolkning jättemycket, men tyvärr är mitt förråd av washitejp väldigt begränsat så jag kände att den varianten av tolkning fick vara för egen del. De andra i DT- gänget gjorde också väldigt fina tolkningar men nu är det ju ingen scraplift man ska göra. Fast jag blev nog ändå väldigt inspirerad av Lottas tolkning med rivna papper och har gjort min egen variant av detta. Så här blev min LO:


Bakgrunden är ett vitt CS. Jag har även ett CS, ljust nougatfärgad, som fotomatta. De mönstrade pappren kommer från MME, "Nostalgia". Alla papperskanter har fått en touch av Distress Ink, walnut stain. Mellan remsorna av rivet papper har jag satt ljust turkos och rosa bollfrans samt en nougatfärgad bomullsspets.

Lite detaljer. Chipboardfigurerna är från Primas kollektion "Fairy Belle". Datumstämpeln kommer från Dear Lizzy. Doilien hittade jag hemma. Den runda journalingrutan är köpt på Michaels i New Jersey.
Gôtt! Jag är ju lite sent ute men jag hann ändå få till mitt inlägg med hyfsat god tidsmarginal :D Ha nu en fortsatt trevlig måndagskväll. Imorgon återkommer jag (förhoppningsvis) med ett nytt bidrag till en annan skissutmaning. Vi hörs då.

Jeanette

4 kommentarer:

 1. Härlig LO! Snygga färger och snyggt med de rivna remsorna! Härligt med så mycket "white space". Visst är det härligt med våren! Tack för att du så troget hänger med vårt glada gäng!

  SvaraRadera
 2. Vad fint! Gulligt med bollfransen, och det gick ju alldeles utmärkt även om du inte hade massor av washitejp hemma!
  Jag längtar också till våren, och har också noterat att det faktiskt är ljusare då man är på väg till och från jobbet på dagarna! Jippie!
  Härligt att du är med och bidrar till Veckans skiss även denna vecka!

  SvaraRadera
 3. Jag blev också väldigt inspirerad av lottas tolkning, jag har satt det på min ToDolista att göra en liknadne. Jag gillar även din tolkning av skissen! Tack för ditt bidrag, /J*

  SvaraRadera
 4. Jättefin tolkning av skissen. Jag gillar oxå våren och i skåne har vi fågelkvitter. Hur underbart är inte det? Tack för ditt fina bidrag till VS.

  SvaraRadera