tisdag 26 februari 2013

Då är jag här igen ;-)

Idag tänker jag blogga mitt bidrag till Lillblommans skissutmaning. Det är Ulrika/Lillblomman som står för skissen men de utvalda GD:erna brukar gör väldigt fina och inspirerande tolkningar. Tyvärr hinner jag inte vara med särskilt ofta. Fördelen med den Lillblommans skissutmaning är att den håller på en hel månad så egentligen är det väldigt gott om tid att skapa något till den . Nackdelen är att när man har så gott om tid på sig att skapa något så blir ju konkurrensen stentuff. Det är så himla många duktiga scrappare/kortmakare som deltar i Lillblommans utmaning så jag blir alldeles matt ;-) I vilket fall så är det himla kul de gånger jag hinner få ihop något bidrag och nu har jag fixat det :D Så här ser skissen för februari ut:

Jag älskar verkligen Lillblommans skisser och den här är inget undantag. I vanliga fall brukar jag ha en lite mer romantisk stil när jag tolkar Lillblommans skisser, men den här gången lyckades jag hålla den väldigt enkel. I alla fall för att vara mig ;-) Så här blev min tolkning den här gången:

Återigen en vit CS som bakgrund och till fotomattan har jag valt ett svart CS. Mönsterpappren kommer från EP, "This and that, Graceful". Bakom fotot sitter en svart nylonspets och en hjärformad doilie. Även den här gången har jag gått över alla papperskanter med Distress Ink, men nu är det färgen Black soot. Jag har även droppat lite glimmer mist, Chalkboard, från Tattered Angels. Det är samma mist till alla prickarna men de första stänken glömde jag blanda misten ordentligt så då blev det grå prickar. Så det kan gå ;-)
Alfabetet är stansat med en die, "Petite Petals", från Sizzix. Det är liksom små blommor på bokstäverna och de har jag lagt ljusblått glitterlim på. Halvpärlorna (syns bland de svarta stänken), i olika pastellfärger, kommer från Panduro och KaiserCraft. Den rosa minirosen hade jag hemma och den cerisea är från Prima, "Madeline". Svartvit twine, i hålet på tagen, som jag låtit ringla lite yvigt på sidan. I den har jag satt en liten bebisfot- charm i en minisäkerhetsnål som suttit i något klädesplagg. Bakom fotot sitter hjärtdoilien och på den har jag satt små lappar med ord; mjuka, söta, små. Det mini- minialfabetet som jag använt där kommer från KaiserCraft.
Visst är babyfötter underbara? Jag älskar små nyfödingar och fötterna är ju något alldeles extra. Så himla små men ändå helt perfekta. Ibland, när jag får möjlighet att träffa så’na här småttingar, så känner jag ett litet sug efter en egen liten, men så tänker jag på alla vaknätter, kräkande ungar, blöjberg och allt annat som är lite mindre positivt och känner mig otroooligt nöjd med mina tre, nästan flygfärdiga, barn. Tolvåringen dröjer väl ett litet tag till, men de andra två ska väl förhoppningsvis snart få möjlighet att lämna boet. Hoppas jag i alla fall :D

Detta var allt för idag. Förutom mitt bidrag till Veckans skiss #9 har jag faktiskt något mer på gång så det kanske inte dröjer alltför länge innan nästa inlägg. Får väl se vad jag hinner med. Ha det så bra till dess!

Jeanette

1 kommentar:

  1. Men hallå där! Du är jätteduktig så det så! Men så roligigt att du gillar mina skisser. Jag vet att denna var lite klurig ;) En superfin sida har du skapat! Tack för att du ville vara med! Kram!

    SvaraRadera