söndag 3 mars 2013

Första söndagen…

… i mars är ju lite speciell faktiskt. Vasaloppet går av stapeln och jag tvingas lyssna på makens alla rop om ”dopade norrmän som kommer och roffar åt sig allt”. Suck! Jag är lite trött på skidåkning just nu och försöker få maken att inse att den som åker bäst är den som vinner. Punkt slut! Inte hjälper det inte :-( Hans senaste konspirationsteori är att norrmännen dricker fjällvatten som är extra nyttigt så därför kunde de vinna det svenskaste skidloppet av alla, dvs Vasaloppet. Tur att han inte är helt allvarlig. Annars hade jag fått skämmas över honom ;-)

Efter denna trevliga, och skämtsamma, lilla inledning är det då dags att komma in på dagens egentliga ämne, som naturligtvis handlar om scrapbooking. Annars hade ju det här inte varit en scrapblog inte. Men idag ska jag, kors i taket, inte blogga mitt bidrag till Veckans skiss. Det får vänta tills imorgon för nu är det hög tid att få in mitt bidrag till Strömstad Scrapbookings skissutmaning. Deadline är ikväll klockan 24.00 så än finns det lite tid för den som vill vara med. I alla fall om ni är snabbare än vad jag är ;-) Det är Lillblomman som står för skissen där. Hm! Jag tror bestämt det är tredje gången inom en månad som jag skapar en LO efter någon av hennes skisser. Tja! Tredje gången gillt säger man ju så det kanske finns en mening med detta ;-) Om inte annat så är de ju så himla roliga och inspirerande att skapa efter. Så här ser i alla fall Lillblommans skiss ut den här gången:
Och så här blev min tolkning:

Bakgrunden är ett ljust rosa CS, nude. Mönsterpappren kommer från MME, "The Sweetest Thing- Honey" (gråblommigt) och Lilybeedesign, "Stationery Linen" (det prickiga bakom cirkeln). Spetsen runt cirkeln kommer från Panduro. Det rosarandiga är urgammalt men kommer troligtvis från Panduro. Den stansade kanten är gjord med en stans från Artemio, "Sunday" och är egentligen ett CS i nyansen malted milk, men färgen stämde inte riktigt in med det övriga så jag tog helt enkelt en silverfärgad stämpeldyna, Versa Color, och drog över pappret. På så sätt funkade färgerna bättre ihop.
Här syns den stansade kanten bakom det rosarandiga pappret lite bättre.
Bakom fotot har jag satt en delad doilie, som även den fick sig en släng av silverdynan på kanterna. De rosa satinhjärtanen är köpta hos Kristinas Scrapbooking. De grå och de ljusaste rosa minirosorna är köpta hos Strömstads Scrapbooking. De lite mörkare minirosorna är köpta på Panduro och de vita minirosorna är inköpta hos Scraplagret. Pärlswirlen kommer från Prima och ingår i kollektionen "Zephyr".
Här kommer fortsättningen på ovanstående foto. Var tvungen att klippa lite eftersom lillans ansikte helst inte ska synas.
Hydrangeorna är i två olika rosa nyanser. Den större är en jag haft hemma i flera år. Den lilla, ljusare rosa, ovanpå är köpt hos Strömstads scrapbooking precis som de små rosenknopparna är. Den större vita rosen är köpt i USA. Här syns den andra delen av den delade doilien och ännu en pärlswirl.
Den uppmärksamme ser ju direkt att jag följt skissen nästintill slaviskt. Men här kommer mitt alldeles egna lilla tillägg. Jag ville på något sätt få med datum och något som berättar varför kortet är taget men jag ville inte skriva på LOn. Därför valde jag att ha med en dold journaling här. Tagen hittade jag här hemma. Fjärilen är stansad med en MS- stans i samma färg som bakgrunden, nude. Sedan satte jag ihop två fjärilar för att få lite 3D- effekt på det hela. En grå halvpärla från Panduro fick piffa upp det hela lite. Även dessa papperskanter har fått lite silverfärg på sig. Här anas det prickiga pappret bakom cirkeln där jag, förutom kladdat silverfärg i kanterna, även har sytt i över- och underkanten.
Här syns det rosarandiga pappret och den stansade kanten mycket bättre. Här har jag sytt också. Alfabetet kommer från Studio Calico, "Take Note". All annan text är handskriven med svart tuschpenna.
 Att scrappa bebisfoton är väldigt kul och här har jag gjort ännu en LO om släktens nya, lilla kelgris. Bli inte förvånade om det dyker upp ännu en LO inom kort på denna lilla sötnöt för just nu håller jag på att skapa ett album åt henne. Jag har gjort samma sak för min systerson så då är det ju inte mer än rätt att även  makens systerdotter får ett eget album. Får väl se om det någonsin blir klart ;-)

Tack och hej för idag. Vi syns imorgon för då är det ju dags att blogga veckans bidrag till Veckans skiss :D

Jeanette

3 kommentarer:

 1. Hej, vilken fin blogg du har! Jättesnygg "head" och bakgrund. Och vilket kanonfint bidrag du kommer med till vår tävling, kul att du vill vara med. Ser att även du gillar vackra blommor ;) Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hej!Åhhh, vilken ljuvlig LO! Älskar verkligen färgerna och de vackra blommorna! Så sött!
  Kram
  //Cattie

  SvaraRadera
 3. Åh så söt!!! Du har fått till jättefina blomcluster! Skoj att du tolkar mina skisser, gissar att du kanske blir inspirerad av dem och det är det bästa betyget jag kan få :) Tack för att du är med! Kram!

  SvaraRadera