söndag 17 mars 2013

Veckans skiss #11

Jag tror bestämt att jag gillade den här veckans skiss. Jag har till och med fått gjort två LOr med hjälp av den. Det var ju i och för sig inte riktigt meningen att det skulle bli så, men ibland blir man lite överraskad av sina egna påhitt ;-) Jag började med en LO, men när den var klar insåg jag att det var min tredje dito på flickebarnet med samma färger. Det var liksom dags för något nytt att skicka in till den här veckans skissutmaning. Annars kunde jag ju lika gärna skickat in den LO jag gjorde för typ 2 – 3 veckor sedan. Om den nu stämt med skissen då alltså. Så det var inget annat att göra än att börja om från början igen. Himla tur att jag skrivit ut ett kort för mycket för att inte slösa för mycket fotopapper :D Jag börjar med att visa LO nummer två som är mitt bidrag till Veckans skiss #11. Så här ser den ut:
Bakgrunden består av en vit CS. På skissen är det cirklar men jag valde att mista prickar istället.
Här syns prickarna lite bättre. Masken kommer från The Crafter's Workshop. Den blå misten, Bell Bottom Jeans, kommer från Tattred Angel och den gröna har jag gjort själv med en liten skvätt överbliven Shimmer Spritz och lite grön akrylfärg. Limegrön blomma, som jag äntligen fick användning för, med en mörkblå halvpärla från Panduro. Blomman har jag haft länge så nu minns jag inte varifrån den kommer längre.
Det mönstrade pappret kommer från Authentique's kollektion "Original". Även här sitter en limegrön blomma. Bakom fotot sitter ett mörkblått CS. Datumet är stämplat med en grön stämpeldyna, Bamboo, från Versa Color. Själva stämpeln kommer från Dear Lizzy.
Här syns mönsterpappret väldigt bra. Alfabetet kommer från Webster Pages och ingår i kollektionen "Little Storyteller". Alla färgerna på min LO är faktistk valda utifrån faddrarnas kläder. Jag valde att använda grönt som kontrastfärg eftersom dottern E har ett grönt skärp i midjan. Det syns inte eftersom lilla L sitter i vägen.

Journaling fick jag också med. Det randiga pappret kommer från Sassafras Lass och bakom det har jag satt ett grönt CS.
Fotot på LOn är från lilla Ls namngivningsfest som ägde rum igår i all enkelhet. Dottern E och sonen D blev tillfrågade om de kunde tänka sig att vara faddrar till lilla kusinen. De tvekade aldrig utan sa genast ja till detta hedersuppdrag och tog det på fullaste allvar. Lilla L blev lite upprörd av all uppståndelse kring hennes person men då satte sig både E och D jämte henne och fick henne så lugn att hon somnade. Sedan sov hon gott tills hungern satte in ;-)
Återigen har jag vänt lite på ordningen men så här ser i alla fall Jeanettes fina skiss för v. 11 ut:


Ja ni förstår ju själva att den är väldigt trevlig och lättscrappad. Kanske inte så konstigt att det blev två LOr den här gången :D Här kommer då den LO som egentligen var först, men som jag väljer att inte ha med i Veckans skissutmaning:
Även de här fotona är från gårdagens namngivningskalas. Tycker fotona på lilla familjen blev så himla fina.
Bakgrunden är ett CS i färgen Malted Milk. De mönstrade pappren kommer från BoBunny, "A Gift of Love", (brunt); MME, "Follow Your Heart - Be Happy", (prickigt) och EP, "This & That - Graceful", (ljust mönstrat).
Här valde jag att stansa hjärtan i stället för skissens cirklar. Hjärtanen är stansade ur CS. Här syns också den hjärtformade doilien som sitter bakom ett av fotona.

Så här ser min journaling ut. Fler rivna bitar av mönsterpappren. Journalingrutan är köpt hos Michaels Stores i USA. Minirosen kommer troligtvis från Strömstads Scrapbooking. Alla papperskanter på LOn har blivit distressade med Vintage Photo.

En liten närmare titt på mönsterpappren. Här finns också fler hjärtan. Inkilat mellan mönsterpappren sitter en liten avskuren bit av journalingrutan. Blomman kommer från Prima. Den turkos minirosen kommer från Panduro och den gulrosa tror jag kommer från Strömstad Scrapbooking. Charmen, som hänger i hampsnöret, är köpt hos Kristinas Scrapbooking.
Fler blommor från samma ställe som jag skrivit under bilden ovan. Alfabetet är stansat i en laxrosa CS med en alfabetsdie, "Blackboard Blues", från Sizzix. Egentligen hade jag tänkt lifta Maya här men insåg att det skulle bli alldeles för mycket med ett gäng vimplar också. Samtidigt ville jag att det skulle se ut som om bokstäverna hänger i hampsnöret. Lite som tvätt på en tvättlina. Vet inte om jag uppnått just den effekten men jag är nöjd ändå.
Då tackar jag för titten för den här gången. Ha en fortsatt trevlig söndagskväll och en bra vecka 12. Snart är det påsk :D

Jeanette

5 kommentarer:

 1. Vilka fina layouter, båda två! Men jag förstår att du vill variera dig lite! ;-) Och vilken bonus det blev! Två layouter istället för en! ;-)
  Tack för ditt bidrag till oss på Veckans Skiss, flitiga du!

  SvaraRadera
 2. Ursnygga LO´s, du är så himla duktig:)Tack för ditt bidrag till oss!
  //Marja

  SvaraRadera
 3. Så gøy at du har blitt så inspirert at det ble hel to bidrag!! Utrolig flotte løsninger! Takk for ditt bidrag!

  SvaraRadera
 4. Det syns att du gillade skissen ;) Snygga båda 2. Gillar de mistade prickarna! Tack för ditt bidrag denna veckan!

  SvaraRadera
 5. Underbar LO i coola färger. Tack för ditt fina bidrag till VS.

  SvaraRadera