måndag 4 mars 2013

Måndag…

… igen :D Jag är kanske lite knäpp men jag gillar faktiskt måndagar. Helst av allt vill jag ha fredag hela veckan, men om jag nu måste jobba så är måndagar helt klart bäst av lite olika anledningar, som jag inte behöver gå in på här. Måndagar är också deadline för att få med eventuella bidrag till Veckans skiss om man vill det. Visserligen går tiden inte ut förrän väldigt sent, 23.59, ikväll, men man har ju lite annat att pyssla med också så det är lika bra att få det gjort så fort som möjligt. Så därför kommer här min tolkning av skiss #9:


Bakgrunden består faktiskt av ett vitt CS. Det lyste för mycket vitt så jag duttade först på en massa Distress Stains, Antique Linen, längs kanterna. Medan kanterna fortfarande var fuktiga drog jag på mer färg från Distress Ink Pads med hjälp av en svamp. Först tog jag mycket brett av Vintage Photo och sedan duttade jag bara längs kanterna med Walnut Stains. Jag är faktiskt väldigt nöjd med resultatet.
Sedan har jag återigen "tvingats" sitta och slita av ett lager papp från en kartong för att få lite wellpapp till min LO. Vad gör man inte för konsten ;-) Även wellpappen har fått, först Vintage Photo och sedan Walnut Stain längs kanterna. Istället för att ha tre foton valde jag att dela upp mönsterpappret, "London Market" från Pink Paislee, i tre delar och lägga fotot ovanpå detta.
Lite närmare titt på det underbara mönsterpappret. Diecut- ramen kommer från Kort og Godt. Även den har fått sig ett bad i först Distress Stains, Antique Linen, och sedan Distress Ink Pad, Vintage Photo och Walnut Stain. Sist lade jag på Crackle Accent för att få en gammaldags look på det hela. En gammal Hydrangea med en vit halvpärla från Panduro är den största dekorationen på hela LOn. Om man bortser från ramen alltså. Bakom blomman anas en spets, som sprayats med brun glimmermist, Coffee Shop, från Tattered Angels. Ovanpå den sitter ett smalt, rosa sammetsband. En pytteliten rosa blomma med ännu en halvpärla ute till vänster.
Här syns spetsen och sammetsbandet lite bättre. Fåglarna, från Studio Calico, var från början trärena men fick sig först ett lager vit Gesso och sedan samma behandling som ramen. Mönsterpappret har jag först skrapat med edgescraper längs kanterna. Sedan har jag distressat med Walnut Stain och till sist sydde jag med symaskinen runt kanterna.
Längst till vänster ytterligare två pytteblommor med vita halvpärlor på. Även alfabetet från Nille består av små halvpärlor. Det syns inte jättebra men här är första ordet i titeln: SWEET.
Journalingrutan är köpt hos Michaels Stores i New Jersey, USA.
En sista titt på mönsterpappret. Jag älskar ju fjärilar så självklart valde jag att försöka skära pappret så att denna stora, fina fjäril skulle komma med på min LO. Här syns även andra delen av titeln: BABY. Och en sista miniblomma med halvpärla på.
Det blev ju en något annorlunda ordning på sakerna den här gången för att vara mig ;-) Skissen som jag skapat efter är skapad av DT- gängets Charlotte och ser ut så här:
Jag tror faktiskt att jag lyckats skapa något helt eget för en gångs skull :0 Det händer ju inte så särskilt ofta. Man vinner ju i och för sig inte på lotterier särskilt ofta heller, men plötsligt bara händer det ;-) Jag är faktiskt väldigt nöjd med min LO också, vilket inte heller händer varje gång. Känner mig lite som en vinnare just nu så då måste det ju ligga en vinstlott som bara väntar på att få köpas av mig ;-) Tror faktiskt jag ska köpa mig en lott imorgon.

Ha en fantastisk kväll och en forsatt fantastiskt trevlig vecka. Vi hörs kanske snart igen då mitt nästa bidrag till Veckans skiss ska bloggas. Tack för titten!

Jeanette

3 kommentarer:

  1. Snygg! häftigt att du sytt fast rutorna. Tack för att du troget hakar på Veckans skiss. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Så härlig LO! Läckert med den distressade wellpappen och rutorna! Tack för att vi får ta del av dina fina verk!

    SvaraRadera
  3. Underbar LO. Gillar de söta fåglarna. Tack för ditt bidrag denna veckan.

    SvaraRadera