måndag 11 februari 2013

Veckans Skiss #6

Hej på er!
Idag (11/2) har jag haft semester. Den skola där jag jobbar har sportlov den här veckan, vilket betyder att vi har något färre barn på fritids. Därför kände jag att jag kunde passa på att njuta av en ledig dag för mig själv. Tanken var att jag skulle ägna hela dagen åt scrapping men det var ju innan maken gick och skadade sig förra helgen och därför behöver ständig passning så han inte hittar på något dumt som förvärrar skadan. Dessutom börjar han bli rejält uttråkad av att bara sitta hemma och inte kunna göra något av det han vill och brukar. Så, istället för att scrappa har jag bakat cupcakes, lagat mat och agerat sällskapsdam. Dottern var rejält trött på dessa sysslor så jag tänkte hon kunde få lite avlastning när jag nu ändå var hemma. Tur jag ska jobba några timmar imorgon så jag får lite lugn och ro igen. Det är då rakt ingen semester att pyssla om sin sjukskrivne make ;-)

Nu var det ju i och för sig inte det jag skulle blogga om idag utan mitt bidrag till Veckans skiss 6. Den här veckan är det Tanja som står för skissen och den ser ut så här:

Egentligen kändes skissen som ett redan färdigt kort och det jag kände var att jag egentligen ville göra just ett kort av skissen. Men, jag vågade inte chansa på att man får göra kort så det fick bli en LO i alla fall. Eftersom jag håller på att fixa lite smått och gott inför Alla Hjärtans Dag här hemma så hade jag en del röda och rosa papper med kärlekstema liggandes framme så jag tog helt sonika dessa till min LO och så här blev min tolkning:

Bakgrunden är ett svart CS. Mönsterpappren kommer från Doodlebug Design (rosa och röda), Lilibee Design (svartmönstrat) och Panduro Hobby (vellum med noter). Bakom det svartmönstrade pappret sitter ett rött CS. Alla papperskanter är svärtade med svart stämpeldyna. Ramen runt fotot är inköpt hos Mollys scrapbooking och den har jag mistat med svart glimmermist från Tattered Angels. Runt kanterna på det stora mönsterpappret har jag använt en del stansar från Martha Stewart och en från Artemio. Bakom fotot har jag häftat fast en svart nylonspets. Små remsor av mönsterpappren sitter också bakom fotot. Istället för stjärnorna som finns på skissen valde jag att ha hjärtan. Alfabetena kommer från Fancy Pants (rött) och Doodlebug design (svart). Minialfabetet minns jag inte var det kommer från. I vänsterkanten har jag trätt ett par snörstumpar i hålen från stansen och även satt dit ett större, rött hjärta samt ett mindre svart som sitter på 3D- kudde.
LOn handlar om vår gamla "dam" Zelda. Faktiskt väldigt svårt att tro att hon faktiskt börjar närma sig 70 år (alltså i kattår räknat då). Hon får fortfarande sina ryck och leker som en liten kattunge och far fram som en skottspole över golvet jagandes en pälsmus eller någon annan, i hennes tycke, intressant (lek-) sak. På fotot är hon, enligt mig, egentligen väldigt vacker men för mig som känner igen hennes ansiktsuttryck så ser jag att hon är hon väldigt vaksam. Hon sitter och kollar noga så vår, då helt nyanlända, kattunge, Trixie, inte kommer för nära. Zelda har, som jag redan berättat om i tidigare inlägg, aldrig förlikat sig med att få dela hus och människor med en så’n ohängd (katt-) unge som Trixie och hon lär nog aldrig göra det heller. Jag antar att det bara är att gilla läget och inse att vi aldrig någonsin kommer se dem ligga och mysa tillsammans, men så länge det inte bryter ut regelrätt slagsmål så får det väl vara OK.

Det var väl allt för ikväll. Nu börjar snart Top Model Sverige och det är väl ungefär vad min hjärna orkar engagera sig i nu för tiden. Trodde aldrig det skulle bli så illa att jag inte orkar läsa lite ”tyngre” böcker eller se på lite mer ”vettiga” TV- program men så är det. I jobbet måste jag hela tiden vara glad och pigg med en öronbedövande ljudgardin surrandes runt mig hela tiden. Så när kvällen väl kommer är hjärna helt slut och vägrar engagera sig i något över huvud taget. Vilken tur då att det finns en hel hög av dessa lättsmälta program som man bara kan låta skölja över en utan att man behöver engagera sig över huvud taget. Så idag blir det Top Model, imorgon Maria & Mindy och se’n vete sjutton vad som bjuds men då kanske jag har fått lite scraplust igen så jag kan ta itu med nästa Veckans skiss :D
Tack för titten och ha det gott!

Jeanette

4 kommentarer:

 1. Vad snyggt! Vilka härliga färger!

  SvaraRadera
 2. Snygg tolkning denna veckan också, du slutar inte att imponera! Det syns att du har inspirerats av skissen, och jag gillar ditt färgval. Tack för ditt bidrag till oss på VS /J*

  SvaraRadera
 3. Läcker LO! Gillar tolkningen och de stansade kanterna. Tack för ditt härliga bidrag!

  SvaraRadera
 4. Stackars lille maken. Kunde han inte hjälpa dig och scrappa istället? Fin tolkning denna veckan har du fått ihop iallafall. Gillar kantstansarna.

  SvaraRadera