söndag 16 juni 2013

Hallo!

Då är det söndag igen då. Den här helgen har tyvärr varit lite kortare än vad som är normalt för mig. BARA 2 dagar! Min lediga fredag gick upp i rök den här veckan eftersom vi hade utvärderingsarbete just i fredags :-( Det blev ingen rast och ro för mig inte. Men jag ska inte klaga för det var fler än jag som gick miste om sin lediga fredag. Och chefen bjöd oss allihop till sitt sommarställe där det bjöds på både god mat och go'fika. Och sällskapet var också himla trevligt :D Så vem är jag att klaga då? Återhämtningen får jag väl ta till midsommar då helt enkelt :D Arbetsveckan för min del kommer visserligen bli kort men allt annat än lugn. På tisdag förmiddag drar jag, en av kollegerna, 3 föräldrar samt en hel klass 1:or på läger en natt. På onsdag morgon kommer ytterligare några föräldrar, ännu en kollega och dessutom en klass med 2:or som också ska vara på lägret. Som tur är så åker jag hem på onsdag kväll klockan 18.00 tillsammans med ettorna som gjort sin lägervistelse. Jag misstänker att både jag och barnen kommer vara helt slut vid hemfärden ;-) De nyanlända får vara kvar en natt tillsammans med kollegan som åkte ut tillsammans med mig första natten. Henne avundas jag inte det minsta kan jag säga. Jag har jättesvårt att sova borta och jag blev väldigt glad att jag bara behövde "sova" över en natt. Så mycket sömn lär det väl inte bli misstänker jag. Som tur är så får jag vara ledig på torsdag så jag hinner vila upp mig inför fredagens firande ;-) 

Återigen har jag svamlat iväg i inlägget. Sorry! Det var ju inte det här jag skulle blogga om egentligen utan mitt bidrag till Veckans skiss #24. Jo, då! Jag har fått till en LO även den här veckan. Fast det var bra nära att jag glömde av det hela :O Hur jag nu kunde göra det :S Jag förlorade mig själv i en massa tutorials på youtube och glömde både tid och rum. Helt plötsligt hade klockan blivit sju så jag fick änna ila ner till scraphörnan med en j- kla fart. Fast först hann jag skriva ut några foton från USA- resan som jag inte hunnit scrappa tidigare. Som tur var så hade jag en ganska klar bild av hur min LO skulle se ut så det gick ganska snabbt att skapa den och så här blev resultatet: 

Som bakgrund har jag svart CS från Tim Holtz. Kommer inte ihåg rätta beteckningen på det just nu men det är ett sån't där med ljusare kärna. Några bitar mönsterpapper från Reprint (randigt & med stjärnor), Maja design (det randiga under fotot) och Fancy Pants (det ljusa). 

Här syns kanske allt lite bättre. Jag har även satt dit en svart (CS), kantstansad remsa under fotot. Bakom fotot har jag stämplat på mönsterpappren med en poststämpel (från KaiserCraft) och Distress Ink Pad, black soot. Knapparna har jag fått med något av mina månadskit från Mollys Scrapbooking. Siffrorna kommer från ett thickersalfabet från American Crafts. Snedstrecket mella nio och elva kommer från Doodlebug och så gör även det svarta alfabetet ("Teensy Type") under siffrorna. 

Fotot på min LO är som sagt från USA- resan vid det tillfälle då vi besökte Ground Zero och 9/11 Memorial Place. Efter att vi tvingats gå igenom ännu en rigorös säkerhetskontroll kom vi ut på den plats där de sk Tvillingtornen (World Trade Center) stod innan Al Qaida flög in i dem. Numer finns där två stora bassänger med forsande vatten på tornens plats och runt om bassängkanterna står namnen på alla de som omkom under 11:e september- attacken. Även de som senare dog pga skador och sjukdomar de ådrog sig då de deltog i räddningsarbetet finns med bland namnen. Det var en oerhört mäktig plats som gav både mig och maken rysningar. Hela familjen blev djupt berörda trots att vi inte känner någon som överhuvud taget var i närheten av platsen under attacken. Och att se flygplanens spegelbilder i alla skyskraporna var faktiskt riktigt otäckt. Det såg ut som om de flög rakt in i husen hela tiden. Jag är glad att jag varit där, men om jag någon gång åker tillbaka till New York kommer jag troligtvis inte att gå dit igen. Platsen är både värdig och vacker, men det är oerhört svårt att bortse från den fruktansvärda händelse som faktiskt skapat platsen och som är skälet till att jag rös hela tiden. 

Det var min LO det. Så här ser skiss #24, som jag tolkat, ut: 


Hög tid att avsluta inlägget för den här gången :D Jag tackar för uppmärksamheten och så hoppas jag ni tittar in här igen om cirkus en vecka. Förhoppningsvis har jag ett nytt inlägg på G då ;-) Ha det så himla gott tills dess!

Jeanette 

3 kommentarer:

 1. Men hur kunde du nästan glömma oss?? Så ledsna vi hade blivit om du gjort det ;)...Älskar dina tolkningar, så även denna. Tack för ditt fina bidrag!!
  //Marja

  SvaraRadera
 2. Verkligen passande papper trill denna LOen. Tack för denna veckan kära du.

  SvaraRadera
 3. Härligt minne! Youtube kan vara helt absorberande så jag förstår vad du menar:). Tack för ditt tjusiga bidrag!

  SvaraRadera