söndag 2 juni 2013

Äntligen söndag!

Eller inte :O Vill inte alls gå till jobbet imorgon. Skulle mycket hellre sitta hemma och scrappa faktiskt. Men, det blir jag ju tyvärr inte särskilt rik på. Tvärtom faktiskt ;-) Så det är väl bara att knata dit och vara glad för att jag har ett jobb att gå till. Det är ju tyvärr inte alla förunnat. Det gäller att hitta de positiva sakerna mitt i allt det tråkiga. 

Min helg har ju inte varit den roligaste precis. Dottern E har jobbat och det har även maken C. Det borde ju vara guldläge att få umgås med bara sönerna D och S då, men nä! De hade inte tid för sin lilla mams inte. De satt och spelade endera på datorn och endera tv:n. SUPERTRIST! Jag gick mest runt som en osalig ande i solskenet. Jag ville inte gå in när vädret var så himla fint som det var. Men när jag suckat i ca två timmar gav jag upp vid fyratiden och gick ner i min källare. Då hade jag ju faktiskt varit ute sedan kl. 9.00 så då ska jag väl ändå inte behöva skämmas för att jag gick in? Först var jag ju tyvärr tvungen att städa upp efter ca två veckors kreativt kaos där jag inte plockat undan någonting över huvud taget. allt låg på hög och jag hade bara en liten lucka mitt på bordet där det var något så när tomt :0 Sedan kunde jag äntligen sätta igång med mitt skapande. Jag bestämde mig för att ta itu med den här Veckans skiss. Nummer 22 närmare bestämt. Åhh, vad roligt det var! För en gångs skull gav jag mig själv tid att scrappa en LO först och främst. Jag har visserligen beställning på några kort, men eftersom de inte behöver fotas alls bestämde jag att göra min LO först så jag kan fota den i dagsljus för en gångs skull. Och i stället för att bara smäcka fast sakerna på min CS så lät jag processen ta den tid den tog. SÅ HIMLA KUL! Och avslappnande. Precis så som jag vill att min hobby ska vara :D så här blev min tolkning denna gången:


Motivet för LOn är lilla L när hon är ett par veckor gammal. Jag hittade fotot när jag städade. Ibland har man tur ;-) Eftersom lillstrumpan är klädd i gammalrosa och brunt på fotot så valde jag att använda de färgerna även på LOn. Det har blivit några LOer på henne med just de här färgerna vid det här laget. Kan ju inte hjälpa att hon är klädd som hon är och jag gillar att plocka upp färgerna från fotona. Det känns mindre rörigt då. 

Bakgrunden är ett kraftfärgat CS. Där finns även en rest med gammalrosa CS bakom fotot. Mönsterpappren kommer från BoBunny (brunt) och Maja Design (rosaprickigt). 

Lite fler bilder:


Journalingrutan är inköpt i USA och titeln är skrivet med "Teensy Type" från Doodlebug. Bakom det hela sitter lite fransad "osteklut", en halv doilie (som fått sig en rejäl dusch med guldfärgad Shimmer Spritz) och en gammal spets jag hittade hemma. Dessutom sitter här några halvpärlor från Panduro och en vit miniros från Scraplagret. 


Längst upp i höger hörn har jag satt först lite washitejp från Panduro. Sedan satte jag dit en stansad (Martha Stewart- stans) remsa av det gammalrosa CSet och en riven remsa av det rosa mönsterpappret. En brun miniros från Scraplagret och några halvpärlor från Panduro fick också plats. 
Tagen som gömmer sig bakom pappren fick jag i samband med ett klädinköp på KappAhl. Snöret är från restlådan här hemma. 


Blommor och spetsar tillhör mina favoriter :D Den mörkbruna spetsen såg från början ut som den beigea ovanför, men jag bytte ut sidenbandet mot ett mörkbrunt istället. Jag tyckte det rosa behövde dämpas lite här. Den gräddvita spetsen tror jag att jag köpt på Göksäter(Orust lilla Gekås). den rosa spetsen kommer från Panduro. Tagen har jag klippt ut själv ur vit CS och sedan stämplat hjärtan på. Dessa fick sedan lite Glossy Accent på sig och längs kanten på tagen ritade jag en brun ram. I tagen sitter lite rosa pärlfloss och en restbit av ett brungrönt snöre. Bakom tagen döljer sig andra halvan av den guldsuschade doilien. Ett rosenblad från Prima, en stor, rosa ros och några minirosor från Scraplagret kompletterar det hela. På bladet har jag satt en "daggdroppe" i form av en rhinestone (Knick Knackery) från Magnolia. Även ett gäng halvpärlor från Panduro hittade hit. 


Då har vi kommit till nedre vänstra hörnet. Här har jag satt samma typ av dekoration som i motstående hörn, men jag har även lagt till den avrivna biten av tagen från KappAhl. Minirosen här kommer från Srömstad Scrapbooking. 

Och så här ser Veckans skiss #22 ut:Då var det här inlägget klart. Jag måste då passa på att tacka dig, Ulrika Wandler, för tipset om att blogga från Bloggerappen i stället. Självklart! tänkte jag när jag läste din kommentar. Jag vet ju egentligen att det inte funkar att göra något med iPaden i webbläsaren så jag vet inte varför jag inte kom på det själv. Men idag har det funkat superbra och jag har inte svurit eller slitit mitt hår en enda gång. Det enda jag behöver fixa till nu är en bättre kamera i min älskade "Padda". För den är allt annat än bra. Fast kanske kan jag hitta ett bildredigeringsverktyg som är bättre så duger även det. 

Nu är det dags att ta itu med de beställda student- och bröllopskorten. Ha det gott!

Jeanette


 

4 kommentarer:

 1. Hm! Får be om ursäkt för att bilderna blivit lite knasigt stora så de delvis störs an sidebaren. Jag har mycket kvar att lära när det gäller tekniken ;-)

  SvaraRadera
 2. Underbar layout med så många fina detaljer!!
  Jättebra att få se bilderna stora, men som du säger så är ju bloggen inte bred nog... ;-)
  Men du kan bredda den! Lite krångligt att förklara, men du får klicka dig runt! Du ska till nåt som heter Malldesignern! ;-)

  SvaraRadera
 3. Underbar LO a la Lavanettan,lager på lager och sött men samtidigt tufft. Gillar de rivna kanterna och alla fina detaljer! Tack för ditt bidrag!

  SvaraRadera
 4. Underbar LO. Gillar din ostekluttrassel fiiint. Tack för ditt bidrag till Vs denna veckan.

  SvaraRadera