torsdag 23 februari 2012

Tisdagar...


är det nytt skissläpp på ”Veckans Skiss”. Sedan har man till näskommande måndag fram till kl. 2359 på sig att skicka in sitt bidrag. Jag har varit med en gång tidigare och det var ju kul, men sen har tiden inte riktigt velat räcka till för att hinna med att delta igen. Tills nu vill säga. Ibland finns det fördelar med att bli sjuk ;-)
Skiss #8 är skapad av Susanne och ser ut så här:

Med en gång jag såg den blev jag väldigt inspirerad men samtidigt lite nervös för den liknar absolut inget av det jag brukar göra. Jag tittade flera gånger på skissen under tisdagseftermiddagen men kände mig inte riktigt redo att ta itu med den. Min brist på skaparlust kan ju i och för sig ha berott på att jag hade feber och en hemsk hosta som höll på att ta kål på mig. Till slut scrollade jag i alla fall neråt på sidan och hittade de trevliga inspiratörernas alster och då kände jag att jag inte behöver följa skissen så strikt som jag inbillat mig. Tvärtom är det väl lite det Veckans skiss handlar om, att bli inspirerad men inte styrd.

De runda formerna som någon hade använt tilltalade mig mer än de fyrkantiga rutorna hos originalet och nu började inspirationen flöda på lite bättre. Jag stansade och klippte ut olika runda former hej vilt. Mer än hälften ligger oanvända ännu ;-) Då infann sig nästa problem. Jag är ingen kortmänniska utan gillar mest att skapa LOr och då är det lämpligt att använda ett foto på sina alster. Detta hade jag ju inte tänkt på när jag började så jag tog första bästa som jag såg i högen, vilket blev av min, i mina ögon, väldigt vackra dotter. Fotot är från i våras när hon är på väg till studentbalen. Eftersom jag redan fixat mina runda former i lite mer vintagelika papper fick LOn följa det temat och så här i efterhand kan jag ju tycka att det nog hade varit bra att tänka efter lite mer på temat innan jag sätter igång att slösa med mina dyrbara klenoder till papper. Ja, jag erkänner! Jag är en pappersmissbrukare av stora mått! Jag köper dem och lägger på hög och det svider rejält i hjärtat när jag tvingas skära i vissa av mina papper för att dubbletterna är slut ;,( Men sånt är livet och det finns ju nya fina papper att köpa. Som tur är :D Så här blev resultatet den här gången:
Färgerna syns tyvärr lite dåligt på bilden. Från början hade jag enbart den lite turkosblåa pappret, som är baksian på Sassafras Lass "Indie Girl - Headphones on" . Men när jag hade målat och mistat på den så lät jag den ligga i fred och torka medan jag fixade middagen. Mycket dumt! När jag kom tillbaka var mitt fina papper förvandlat till en pergamentrulle ;-). För att kunna jobba vidare med LOn fick jag sätta det hela på ett brunt CS. De mönstrade pappren kommer från Graphic45 "Once Upon a Springtime" (grönblommigt) och Primas "Madeline Collection" (övriga). Den grönblommiga doilisen har jag stansat med Magnolias die som jag inte kommer ihåg namnet på. Diecutramen kommer från Kort & Godt. Övriga runda och ovala figurer är utklippta för hand.
Jag har använt vit akrylfärg som jag brutit med lite turkos dito för att göra tegelväggen. Sedan har jag mistat med glimmermist, coffee shop och pink bubblegum, från Tattered Angels. Tegelväggsmasken kommer från Prima, kaméon och lilla blingknappen kommer från You Do. Blingknappen hade eg grön mitt med helt fel nyans så då tog jag helt sonika bort den och satte dit en turkos blingsten med lite stickles runt. De flesta blommorna och bladet kommer från Prima, halvpärlor och blingstenar från Kaisercraft och Reprint. Det gröna bandet ovanför blommorna hittade jag i mina gömmor och det ceriserosa nedanför blommorna har jag fått med i ett Mollykit. De små älvorna är utklippta från andra sidan av samma papper, från Graphic45, som doiliesen är stansad från.
Spetsen kommer från Panduro Hobby och den är eg vit men det blev inte så snyggt. Därför gick jag över den med Distress Ink i färgen Walnut stain. Blomman, även den från Prima, har jag däremot valt att behålla orginalfärgen på eftersom den är gjord av liknande tyg som dotterns klänning och har dessutom samma färg. Den bruna tyllspetsen är från Maya Road, Tulle Pleat Trim- mocha.
Så här ser doiliesen från Magnolia ut. Knappen är en brun, hallonliknande, sparkle från Webster Pages. Jag har använt Distress Ink, walnut stain, på alla kanter och även de flesta blommorna. Dessutom har jag använt edgescraper på alla papperskanter utom fotot och diecutramen.
Här ser man den lite diskreta pilen på diecutramen. Alfabetena är "It's the little things" från Fancy Pants och Tiny Alphabet Stickers, Pixie Glen, från Prima. Det syns inte här utan på den första bilden, men det sista A:et i "vackra" har jag stansat själv, Blackboard Blues från Sissix, eftersom a:na tog slut.  

Jag känner mig väldigt nöjd med LOn fast den är skapad under en liten formsvacka och i en för mig helt galen ordning. Jag brukar normalt sett välja kortet innan temat. Ja, ja!. Hur har jag då lyckats hålla mig till skissen? Nja, kanske inte så jättebra enligt mig själv. Jag har visserligen flera olika fält med, men de korsas inte av några ”band” åt olika håll. Jag har försökt få in några av dessa ”band” men de syns knappt under alla blommorna. Även rutor har jag försökt få med genom mina målade tegelväggar och de små bilderna på älvorna. Till och med en pil, om än en diskret en, har jag fått med på ramen. Men jag hade aldrig sagt att det är skapat med just den här skissen i åtanke om jag såg den här LOn hos någon annan. Så vi får väl se vad juryn hos Veckans skiss säger om det. Det kan ju inte gå sämre än åt skogen och då är det bara att ta nya tag och försöka igen när andan faller på :D Jag håller ju inte på med min hobby för att vinna utmaningar utan för att jag tycker det är så himla kul och ger mig lugn och ro nog att klara av min stressiga vardag.

Ha nu en fortsatt trevlig kväll!

Jeanette

3 kommentarer:

  1. Ja, du har verkligen fattat vad VS handlar om. Strunt samma om det inte blir som man tänkt sig från början eller om det blir på pricken som skissen. Jag tycker att det viktigaste är att det inspirerar och det har det ju gjort! Din LO blev supersnygg! Härligt jobbat!

    SvaraRadera
  2. Jättefin LO. Kul att du ville vara med och tolka min skiss.

    SvaraRadera