söndag 3 juni 2012

Flitig…

… som en myra har jag varit idag ;-) Här kommer dagens andra inlägg :0 :D
Äntligen hann jag med att fixa en LO till Veckans skiss. Först var det tidsbrist och förra veckan var det alldeles för fint väder för att sitta i källaren och scrappa. Men nu är jag här igen :D
Den här veckan var det en skiss med ett något skrynkligt utseende över sig, vilket jag gillade väldigt mycket. Att få knyckla till pappren så där utan vidare är ett utmärkt sätt att avreagera sig lite på. Ibland uppstår det ju situationer som gör att även en i grunden glad och positiv person tappar humöret en aning. Just nu är det så för mig och då känns det extra bra att knyckla till pappret så jag slipper göra detsamma med personen jag irriterar mig på just nu. Jag tror ni fattar vad jag menar :D

Skiss #22 är skapad av DT- Jennie och så här ser den ut:

Visst är den både snygg och inspirerande!? Och fjärilar finns det också ;-) Förutom skissen finns det även en liten twist i form av en färgutmaning den här veckan. Man skall välja minst 3 av färgerna. färgutmaningen var det som vållade mig mest huvudbry eftersom jag inte visste om man får använda olika nyanser av en färg plus att min favvofärg no 1 inte finns med. Dessa färger handlar det om:


I alla fall så hittade jag ett kort på lilla Häxan Surtant (eg heter hon Zelda) där hon ligger och sover med solglasögon på. Sonen S tyckte det var lite kul att leka med katten, tog kort på henne och lade ut bilden på FB. Otroligt nog sov katten lugnt vidare utan att bry sig det minsta. Solglasögonen är vita men där finns ju även lite rött på så då bestämde jag mig för att använda rött, vitt och svart, efter kortets färger. Men det blev ganska så tamt och trist så då bestämde jag mig för en färg till och det blev gult. Jag gillar egentligen gult men ändå har jag nästan inga mönsterpapper i gult. Det tog en stund men till slut hittade jag ett randigt. Från början var pappren dessutom helt släta men det kändes definitivt fel eftersom skissen såg så ”messed up” ut. Jag ville också ha en stökig LO. Sagt och gjort så tog jag ut all min frustration på pappren och började knyckla till dem rejält. Nöjd med mig själv lade jag ut några stansade fjärilar, som blivit över, på CSn och sprayade mist över dessa. Tyvärr har något hänt med flaskan så det som skulle bli en liten, liten dusch blev en rejäl störtskur :0 Sedan lade jag ut allt på CSn och beskådade mitt verk. Fortfarande kändes det lite trist så då slängde jag på en liten remsa i en femte färg och bestämde mig för att nu får det duga som det är och började tejpa och limma fast allt. Så här blev resultatet:
Bakgrunden är en vit CS, canvas. Det gulrandiga pappret, "Little Boy", kommer från
Echo Park Paper. Enligt skissen ska det se ut som om det rivits ut från ett kollegieblock
men en sådan stans har inte jag så då stansade jag hål med håltången och rev sedan
upp varje hål med en syl. Lite tidsödande men resultatet blev ju något så när likt ett
kollegieblock. Problem är till för att lösas ;-) Det rödmönstrade pappret kommer från
Cosmo Cricket, "Garden Variety" och den blå remsan hittade jag i spilllådan. Enligt
skissen ska texten löpa över kortet men det gillar inte jag så då skrev jag runt bilden i stället.
Jag har mistat med Smooch Spritz, Black Velvet. Det blev inte riktigt så som jag
planerat men funkar ändå. Innan jag mistade lade jag stansade fjärilar på CSn.
Den stora och mellanfjärilarna har jag blingat med röda rhinestones, "Mini Jewels",
från Doodlebug Design. Minifjärilarna har jag ritat på med röd glazepenna. Den
turkosa blomman kommer från Petaloo, "the Penny Lane Garden Collection".
Den svarta, Perle Bebe, kommer från Prima, "Nature Garden" och den
gula körsbärsblomman fanns hemma i gömmorna.
Närbild på det gulrandiga pappret med skrynklor och rivkant. Här har jag satt fast
en fjäril som jag stansat ur det rödmönstrade pappret med min die, "Butterfly #12",
från Sizzix. På fjärilen har jag satt cremefärgade halvpärlor från Panduro hobby.
Alfabetet, "Loopy Lou", (se bilden nedan) kommer från Doodlebug Design.

Jag är faktiskt inte helt nöjd med resultatet men det får väl duga. Det är inget att göra åt nu ändå. Jag hade i alla fall en trevlig stund när jag skapade LOn och det är viktigast. Helst av allt skulle jag vilja skutta ner till scraphörnan en liten stund till men det hinns tyvärr inte med nu. Måste göra en matbeställning till fritids så våra go’a elever får mat under sommarlovet. Personalen har olika ansvarsområden och matbeställningarna ligger på mitt bord. Som tur är så skall jag bara rapportera hur många elever som skall ha mat så fixar måltidspersonalen resten. Det är ju inget svårt egentligen. Men hur skall jag veta hur många som egentligen kommer vara på fritids när det är mer än två veckor kvar till sommarlovet. Även om föräldrarna lämnar in ett sommarlovsschema för eleverna så är det ändå ett tiotal som inte kommer som det är sagt eftersom de går hem till kompisar eller mor- och farföräldrar m.m, m.m beroende på väder och annat. Det är naturligtvis skönt för eleverna men väldigt dyrt för fritids som betalar för varje portion jag beställer. Alltså måste jag tänka bort ett visst antal hela tiden. Den stora frågan är bara: Hur många?
Nu får det vara nog med gnäll för idag! Jag har haft en väldigt skön helg och den här veckan blir ju väldigt kort eftersom det är en röd onsdag och dessutom min lediga fredag. Helt underbart faktiskt! Speciellt med tanke på att även tisdagen den här veckan är allt annat än ansträngande eftersom jag bara hinner jobba ca 2 timmar då resten av dagen består av olika möten. Fast möten kan vara nog så ansträngande. I alla fall för baken ;-) Nu ser jag fram emot tisdag och en ny Veckans skiss som jag kan skapa under onsdagen. Jippie!
Tack och hej för mej!
Jeanette


2 kommentarer:

  1. förstår inte varför du inte är nöjd??? Den är ju kanonsnygg!! Önskar jag hade gjort den...Tack för ditt bidrag till VS:-)

    SvaraRadera
  2. Tack, tack! Jag tror det är för att jag är för självkritisk pga Jantelagen. Vem är väl jag att tycka att jag själv är bra ;-) Jag suger tacksamt åt mig alla positiva kommentarer :D

    SvaraRadera