måndag 25 juni 2012

Ursäkta…


… för att det dröjt så länge se’n sist! Jag borde egentligen skämmas över hur illa jag sköter den här bloggen. I alla fall med tanke på att jag inte uppdaterat här se’n i början av juni. Jag skäller över dottern när hon inte uppdaterat sin blogg på ett par dagar, men jag är ju helt klart sämre än henne på att uppdatera min blogg.  Men nu är jag ju här i alla fall och det känns bra. Tänkte jag skulle blogga mitt bidrag till Veckans skiss idag och om jag hinner skall jag försöka få in ännu en grej som jag ägnade mig åt igår kväll. En utmaning tillsammans med andra fast ändå helt på egen hand :S Det var i alla fall väldigt roligt men stressigt när scraplusten inte var helt på topp. Det kommer det mer om i nästa inlägg om du blev lite nyfiken. En liten teaser så här på måndagen ;-)
Men nu är det ju Veckans skiss jag skall blogga om och #25 ser ut så här:
En enkel skiss tänkte jag när jag såg den men ack vad jag bedrog mig. Eller så krånglade jag till det i onödan för att jag inte var så inspirerad som jag trodde. Inte vet jag men så här ser min tolkning ut:

Grunden är ett vitt CS. Sedan har jag använt en massa svart och rosa mist. Innan jag mistade lade jag dit remsor av CS för att få till de (nästan) vita fälten. Det blommönstrade pappret är en restbit som jag hittade i gömmorna och det var det som fick bestämma färgerna på LOn. Någonstans såg jag en LO där man använt sig av öljetter för att bilda ett rutnät av snöre. Detta inspirerade mig att göra något liknande för att förstärka de diagonala linjerna lite mer. Öljetterna är urgamla men jag tror jag köpt dem på Panduro Hobby.

Som vanligt har jag följt skissen ganska slaviskt men ändå försökt sätta min egen prägel på LOn. Jag är väl inte helnöjd och jag vet precis varför. Jag älskar blommor men här borde jag hoppat över dem helt känner jag. Det blev bara för mycket, men eftersom de är limmade så får de vackert sitta där vare sig jag gillar dem eller inte. Ännu ett misstag att lära sig av ;-)

Här kommer några detaljbilder:
Det svarta mönstrade pappret kommer från ett Mollykit, närmare bestämt majs färgglada kit. Här syns även några av blommorna och en doilie som är stansad med en die från Nellie Snellen. Alla pappers- och blomkanter är sotade med min svarta stämpeldyna från Versa Color.
Fler blommor och ännu en doilie. De lila rosorna kommer från Prima. Resten av blommorna fanns hemma sedan lång tid tillbaka. Här syns även den mörklila färgen på snöret lite bättre och den blomformade öljetten.
Alfabetet hade jag hemma och det kommer även det från Panduro Hobby. Jag har satt titeln på en vit CS som jag stansat med ännu en Nellie Snellen- die från samma set som doilien ingår i. På det vita satte jag en rosa ram som även den ingår i die- setet. Har även använt svart CS som fotomatta. Bra att bli av med lite restbitar som bara ligger och skräpar annars.
Jag har gjort på samma sätt med journalingen som till titeln fast med lila ram istället.
Det är hårt jobb att vara katt i vår familj. I alla fall om man ska tolka Trixies enorma gäspningar och hur hon kastar sig handlöst ner i sin fåtölj och somnar på stört ;-)
Det var väl allt för nu tror jag. Detta är nog det kortaste inlägg jag någonsin gjort. Jag är inte den mest kortfattade bloggare som finns har jag ju insett :D Jag hade definitivt aldrig klarat av att twittra . Man hinner ju knappt börja twittra innan det är dags att avsluta ;-) För att det här nu ska förbli mitt kortaste inlägg så säger jag tack för mej och ha en fortsatt trevlig måndagskväll.

Ha det gott!

Jeanette

2 kommentarer:

  1. åh, va läckert och så söööött med katten:-) Snyggt med de vita remsorna. Tack för ditt bidrag till VS:-)

    SvaraRadera
  2. Sypersnygg! Härlig tolkning du har fått till denna veckan! Härlig färgcombo och kul foto+journaling. Det ska bli kul att se vad du hittar på i vår sommartävling! --för du hänger väl på? :P /J*

    SvaraRadera