söndag 1 juli 2012

Veckans Skiss #26

Då är det dags för sista skissutmaningen hos Veckans Skiss innan sommaruppehållet. Tyvärr! måste jag säga. Nu måste jag ju scrappa helt på egen hand och hur i hela friden skall det gå :0 Skämt åsido. Jag skall nog överleva. Blir det fint väder så är det ju stranden som gäller. Om vädret visar sig från sin sämre sida så har jag ett litet lager med skisser som bara väntar på att scrappas. Med andra ord kommer allt gå så bra som det bara kan =) Och vecka 33 är ju allt tillbaka som vanligt igen :D
Nu tillbaka till ämnet för dagen, dvs. veckans skiss #26 som ser ut så här:
Och så här blev min tolkning:
Bakgrundspappret är "French Kiss" från Glitz. Jag har mistat med tårtpappret, från ICA, liggandes på mönsterarket för att få till den ena cirkeln. Till det använde jag glimmermist, "Pink bubblegum" från Tattered Angels. Sedan sköt jag ner det rosamistade tårpappret lite för att få till cirker nummer två. Jag har delat det rosa tårtpappret i två delar och dessutom lagt till ett litet vitt tårtpapper för att få till en lite större cirkel där jag ville hålla ihop allt så mycket det bara gick. Annars brukar jag lätt sväva iväg över hela pappret. Rosa och vit (fotomattan) CS kommer från spillådan.
Den vita blomman kommer från Prima, de rosa hade jag hemma. Under blommorna görmmer sig lite osteklut och ett litet vitt tårtpapper.Tagen hade jag hemma och fick vara med här enligt skissen men fyller ingen funktion för min LO. Texten "a prescious gift" är handskriven med brun tuschpenna. 
Det mönstrade pappret kommer även det från Glitz, "Beautyful Dreamer". Det är stansat i nederkanten med en stans från Artemio, "Sunday" och sedan har jag skrynklat till det lite. Spetsen med blinget på kommer från Prima. Den lilla "linjalbiten" hittade jag när jag letade efter en annan sak och jag tyckte den passade så bra in så den fick vara med.
Här syns det mistade tårtpappersmönstret lite bättre. Den vita fjärilen har jag ritat och klippt ut själv och den bruna är stansad med min MS- stans i brunt kraftpapper. Rosenknopparna och den vita fjädern fanns hemma, halvpärlorna kommer från Panduro Hobby.
Den här gången har jag inte använt något färdigt alfabet utan valt att skriva titeln på egen hand med en brun tuschpenna. Jag skrev av en text från datorn vilket gett texten ett något vingligt och ojämnt utseende.
Bakom den rosa CSen har jag satt en liten vit blomspets. För att piffa till den lite satte jag halvpärlor, från Panduro, i blommornas mitt.
Uppe i högra hörnet sitter det här klustret av dekorationer. Samma stansade mönsterpapper gömmer sig lite bakom de andra pappren. I hålen knöt jag fast en charm, i form av en födelsetavla, med ett cremefärgat sidenband. Ännu en MS- fjäril i kraftpapper fick plats, precis som  den rosa blomman jag hade hemma. På blomman sitter ett pärlhjärta.
En väldigt ren och enkel skiss, men som vanligt har jag naturligtvis krånglat till det för mig själv och gjort mer än vad jag behöver ;) Fotot är från 1992 och visar dottern E som nyfödd. På den gamla go’a tiden fanns ju inga digitalkameror, i alla fall inte för oss vanliga dödliga, och då fick man nöja sig med de bilder som blev. Det här fotot är därför inte särskilt bra men är ett av de få som inte blivit insatta i något album. Eftersom jag inte har så många foton av barnen som små kvar så vill jag helst scanna in dem i datorn först och sedan använda de fotona i stället. Just det här fotot hade dessutom en himla massa färger så det blev bara virrigt i ögonen. Därför bestämde jag mig för att göra om det till sepiafärgat i stället. Kanske inte den mest geniala idé jag fått men gjort är gjort och det spelar inte så himla stor roll för originalet finns ju fortfarande kvar. Den som spar han har ;D
Imorgon, måndag, har jag sådan tur att jag kan ta kompledigt hela dagen lång :D Kanske hinner jag skapa någon LO till alla de roliga sommartävlingar som pågår för fullt. Såvida inte vädret är alldeles för fint för då blir det picknic på stranden med sonen S och kanske även sonen D orkar ta sig ur sängen tillräckligt länge för att hänga med. Att vara 17 år är tydligen ett fruktansvärt jobbigt tillstånd för han lämnar bara sängen för att äta och då är det väldigt stönigt ;) Oavsett så är han en bra mycket trevligare och mer lätthanterlig tonåring än vad dottern var i samma ålder så jag tycker det mesta hos honom är ganska charmigt just nu. Utom hans evinnerliga lathet då förstås =( Jag hoppas minstingen blir lika lätthanterlig även om tendenserna just nu visar att det lutar åt ännu en stormig och jobbig tonårstid de närmsta 5 åren. SUCK!! Detta var väl allt för idag skulle jag tro.
Tack och hej från lilla mej!
Jeanette

3 kommentarer:

  1. Hej det var väldigt fint gjort

    SvaraRadera
  2. Vilken fin tolkning av skissen! Vackert. Tack för ditt bidrag till VS /J*

    SvaraRadera
  3. Vackert, som alltid från dig. Fint att du skrivit för hand. Tack för ditt bidrag till VS:-)

    SvaraRadera