söndag 12 maj 2013

Söndag…

… idag igen. Jag klagar egentligen inte, men det hade inte varit helt fel med fler lediga dagar än vad jag redan haft den här veckan. Efter en lååång, lååång helgledighet har jag nog blivit lite lat tror jag bestämt. Fast ändå har jag varit flitigare än både bin och myror är tillsammans ;-) I veckan hade jag med mig mina kort som jag gjort och en stor del av mitt lilla lager gick åt som smör i solsken. Så det var ju bara att sätta igång att tillverka fler kort så det har jag ägnat mig åt i helgen. Jag har massproducerat en hel hög med ”Joy Fold”- kort. Dels är det en enkel vikning som är lätt att fixa och dels så kan man använda en hel del av alla de spillbitar som blir över efter andra projekt. Alltså en win- win- situation helt enkelt :D


Måååånga blev det. Och konstigt nog har inte spillbitslådan minskat något nämnvärt. Fattar inte hur jag ska bli av med den enorma högen av småbitar. Snart är det risk att maken eldar upp den om jag låter högen växa sig för stor ;-) Med tanke på att han kallar min älskade hobby för att "skräpa" så misstänker jag att risken är väldigt stor så det gäller att vakta mina papper noga :D
Nackdelen med massproduktion är ju att det blir rätt trist i längden att göra samma kort hela tiden. Så då var det ju himla trevligt att i stället gå över till att tolka den här veckans skissutmaning hos Veckans skiss. Vi har nu kommit till skiss #19 och så här blev min tolkning:

Kortet är gjort med ett kort från Panduro som bas. Sedan har jag satt dit lite restbitar av mönsterpapper som jag hittade. Jag tror bestämt att de kommer från KaiserCraft. Alla papperskanter är distressade med Ink Pad, vintage photo. Doilien och spetsen har dessutom fått ett litet bad i Distress Stain, antique linen, och sedan fick spetsen även en dusch av glimmermist, coffee shop, från Tattered Angels. Fjädrarna har jag köpt på Panduro. Blommorna tror jag allihop är inköpta hos Scraplagret. Alla de gröna små bladen är ett fynd från ICA Maxi. På ett par av bladen har jag satt fast rhinestones som ska föreställa daggdroppar. Texten är stämplad på en oval doilie som jag stansat med en die från Spellbiners.
Så här ser insidan ut. Ännu en restbit av mönsterpappret samt lite av spetsen. Ett frimärke från Panduro och en blomma från ICA Maxi. I mitten av blomman sitter en pärldekoration från Jenni Bowlin, som är en av de små saker jag fick i min första RAK från Veckans skiss.Den som spar han har ;-) Ännu en doilie som jag stansat med en rund die från Spellbinders. Här är fortsättningen från stämpeln på framsidan stämplad samt en liten grattisstämpel från YouDo.
Och så här ser då baksidan ut. Det tog mig några år men nu har jag min egna, personliga stämpel och den används flitigt kan jag lova ;-)
Ja, himmel! Det är inte en LO den här gången :0 Förklaringen är enkel. Jag tror att så gott som hela DT- gänget hade gjort kort och de var så himla inspirerande att se dessa. Dessutom behöver jag ju fler kort att sälja till hugade spekulanter. Så då föll det sig liksom naturligt att fortsätta på samma spår som innan. Nog babblat om mig. Den som står för skissen den här veckan är Jeanette/Tettiz och hennes egen tolkning har varit min inspirationskälla, även om mitt kort inte blev så enkelt och avskalat som hennes. Tvärtom faktiskt ;-) Så här ser i alla fall skissen ut:
Förutom att jag tillverkat en massa ”Joy- Fold”- kort och tolkat Veckans skiss så har jag hunnit med en del andra projekt. Till exempel den här bilen:

Och en liten tårtbit att sätta tänderna i kanske ;-)
 
Den är väl lite svårsmäl, men själv tycker jag att den blev riktigt läcker även om den inte blev som jag tänkt mig. Fast det blir ju i och för sig inte något jag gör om jag tänker efter :D
Dags att hoppa i säng och få lite skönhetssömn innan nya arbetsveckan tar vid. Imorgon ska vi vara kvar på jobbet i några timmar och baka tunnbröd, som vi ska sälja under vårt ”Vår- drop- in- kaffe” som vi ska ha på tisdag. På grund av att många av vår personal varit sjukskrivna under en längre tid så har vi inte hunnit med allt som vi brukar göra, men annars är tanken att barnen ska vara med och baka allt som vi ska sälja. Vi får trösta oss med att de faktiskt varit med och bakat alla kakorna. Pengarna vi får in från försäljningen går oavkortat tillbaka till fritidsbarnen för att bl. a. finansiera ett sommarläger och lite annat kul som vi hittar på under sommarlovet. Så även om det är en HEL arbetsvecka så ryms där en hel del kul saker.

Hoppas även ni får en fantastisk vecka. Vi hörs väl som vanligt om cirkus en vecka igen ;-)
Tack och hej från lilla mej!

Jeanette

3 kommentarer:

  1. Jösses, et var inga dåliga grejer du har skapat, så mycket snyggt! Kortet är så läckert och textstämplarna är super! Tusen tack för ditt fina bidrag!

    SvaraRadera
  2. Oj vilken flit! Bilen var ju häftig... ja och tårtan och... Ditt bidrag till VS går inte heller av för hackor. Snyggt! Härligt med fjädern på framsidan. Tack för din tolkning denna veckan!

    SvaraRadera
  3. Här är en som haft mycket roligt. Finfint kort bla. Tack för ditt bidrag även denna veckan.

    SvaraRadera