måndag 9 april 2012

Sista utmaningen…

för den här CC:n. Eftersom jag älskar att göra LOr och bara gör kort för husbehov i nödfall så fick min sista utmaning bli ännu en LO. Det är utmaning nr 1 som heter ”Hip to be square”. Här gällde att hela LOn skulle vara uppbyggd av mestadels kvadrater, även om andra grundformer också var tillåtna. Detta har vållat mig en del huvudbry eftersom jag är så mycket mer förtjust i runda former och till råga på allt gillar jag inte att skära ner foton för mycket. Jag tycker fokus hamnar för mycket på objektet när man skär bort allt för mycket av omgivningen och ev magi i fotot försvinner. Men så i natt när jag, av oförklarlig anledning, vaknade till hade jag kommit på en idé. Bestämde mig för att testa den på morgongen och sedan sov jag gott resten av natten. Jag hittade ett kort på en av katterna, Zelda, och det kändes inte som om det skulle bli alltför konstigt att skära ner kortet till en kvadrat. Sedan började jag skära kvadrat efter kvadrat i mönstrade papper, såväl som i restbitar av cardstock (CS). Även storleken på kvadraterna har jag varierat. Sidorna är från 0,5 cm på den minsta kvadraten till ca 3 cm på den största, förutom fotot och textrutan som har helt egna storlekar. Det är väl inte helt exakt på millimetern. Det blev i alla fall en himla massa kvadrater. Min vision var att det skulle se ut lite som en mosaik men riktigt så blev det väl kanske inte. Döm själva vad ni tycker:
De mönstrade pappren kommer från Pink Paislee, "Prairie Hill". Jag har
använt båda sidorna. Pappret med kronorna och tassarna kommer från
Autumn Leaves. CS är inte vit utan lite mer åt det beigea hållet. Skulle kunna
vara den nyans som kallas malted milk, men jag vet ärligt talat inte. Ser nu att
även om jag har en himla massa kvadrater så har jag fått till en rundad form
på alla bitarna tillsammans. Så kan det bli när man är lite rund av sig ;-)
Närbild på pappren. Även rhinestonesen är kvadratiska. Hittade dem väldigt
lägligt :D. Jag har använt Distress Ink, walnut stain, på ALLA papperskanter.
Det här var ett himla pilligt jobb. Speciellt att sätta fast alla kvadrater. I vanliga fall använder jag så gott som uteslutande dubbelhäftande tejp till alla papper, men det hade jag inte fixat här. Om jag skulle gjort det skulle jag ha drabbats av ett nervöst sammanbrott :0. Jag gjorde det därför enkelt för mig och limmade fast allt, utom fotomattorna, med snabbtorkande lim från Panduro Hobby. Runt alla kvadraterna har jag, med en brun tuschpenna, ritat en ram runt för att hålla ihop det hela lite mer. Samma penna har jag använt för att göra ramen runt hela LOn
En LO utan blommor är inget för mig. Därför fick jag tillverka kvadratiska
blommor så att jag inte blir diskad ;-). Blommorna är väl inte de snyggste
jag sett, eller gjort, men kvadratiska är de. Men till sist fick jag nog av alla
kvadrater och petade in två runda knappar i mitten på blommorna. Sedan
trädde jag i en brun tråd och knöt rosetter i knapphålen. Knapparna och
tråden kommer även de från mina gömmor. Hade även tänkt peta in en fjäril
men kände att det hade bara blivit för mycket för den här LOn. Jag har en
förmåga att överlasta en del LOr. Jag behöver träna på clean and simple :D
För att få det lite lekfullt har jag valt att blanda olika alfabet. De är från
American Crafts (ljusgult), Doodlebug Design (brunt + turkost), Sasafras
Lass (grönglittrigt + orange) och Bella BLVD (senapsgult)
Fotot är, som jag nämnde ovan, på en av katterna. Zelda har alltid varit väldigt lekfull från det vi fick hem henne, 2004, tills i somras. Nu leker hon inte lika ofta längre. Dels börjar hon bli gammal, ca 50 kattår, och dels flyttade lilla kattungen Trixie in hos oss i somras. Zelda verkligen hatar Trixie och för att visa oss hur sur hon är har hon slutat leka. Men ibland kan hon inte stå emot riktigt och då jäklar blir det fart. Hittar hon då en leksak med kattmynta i blir hon helt ”galen” och totalt okontaktbar. Det är vid ett sådant tillfälle jag tagit kortet och hon ser verkligen helt crazy ut. Jag fick ropa flera gånger innan jag lyckades få henne att titta upp på mig. När hon lekt och sniffat klart är hon lite ”hög” på kattmyntan och då går hon ofta ut och sätter sig på altanräcket och bara stirrar rakt fram. Jag har planterat kattmynta bland rosorna för jag tycker det blir så himla fint. Det vill säga tills kattskrället hittar kattmyntan och fullkomligt mejar ner den genom att rulla runt och sniffa i plantorna. Som tur är återhämtar den sig väldigt snabbt efter en av Zeldas räder ;-) Även om jag satt dit Kattmyntan för min egen skull så gör det mig inte så mycket om Zelda går dit och rullar runt. Trädgården tillhör ju även henne och om det gör henne lite mer nöjd med livet så får väl Kattmyntan bli lite misshandlad då och då. Undrar om lillfjanten Trixie också gillar kattmyntan i år. Förra året gjorde hon det inte men det var nog för att hon var så liten då. Nu är hon ju nästan fullvuxen och har hunnit få helt annan smak och andra vanor än vad hon hade då. Det kan ju bli väldigt spännande om de båda skall bråka om kattmyntan :O. Återstår alltså att se vad som händer när kattmyntan börjat växa till sig mer än vad som skymtar just nu.
Nu har jag bloggat färdigt för den här veckan och här lär inte bli några fler inlägg innan helgen. Såvida jag inte får tid över och hinner skapa något nytt förstås. Jag har ju några utmaningar på gång men det är gott om tid för att hinna klart med dem så jag känner ingen stress.
Ha en trevlig vecka!                                                                             
Jeanette

2 kommentarer:

 1. Ååååh så läckert!!
  Piffigt med kvadratiska blommor oxå!
  Och min första tanke var faktiskt mosaik!
  Tack för ditt bidrag till Scraplagret!

  SvaraRadera
 2. wow!
  vilken underbar tolkning på temat!!
  älskar di lo!!
  trevlig kväll. kram tess.

  SvaraRadera