söndag 1 april 2012

Söndagsångest?


Då var det söndag igen med allt vad det innebär. Själv har jag egentligen aldrig haft problem med att det blir ny arbetsvecka.  Men det senaste året har jag mer och mer känt av att jag vill ha MER helg kvar när det blir söndag. Kan det vara söndagsångest tro? Inte vet jag, men det kan ju i och för sig bero på att jag jobbar heltid på samma antal dagar som en 75- procentig tjänst och då blir timmarna per dag så mycket fler. Allt för att jag och en kollega skall kunna turas om och vara lediga varannan fredag. Jag är definitivt för att införa förkortad arbetsvecka så länge lönen är densamma =)

Söndagar kan ju även vara positiva. I alla fall om man får lite tid för scrapping. Precis som jag fått idag :D Det har resulterat i ännu ett bidrag till Veckans Skiss. Skam den som ger sig. Nå’n gång måste ju även jag ha tur och få lägga rabarber på veckans val- bannern ;) Veckans Skiss #13 är skapad av Maria ”Mija” Comstad och ser ut så här:
Min tolkning handlar om sonen D, som precis börjat övningsköra. Det känns som om det var i går förlossningsläkaren visade upp barnet, som huserat i livmodern de senaste 40 veckorna, och berättade att det var en pojk på knappt 5 kg och 55 cm. Snart fyller han 17 år och har hunnit bli nästan 190 cm lång :0 Vad hände däremellan? Tur jag har foton som kan hjälpa mig minnas ;-) Himmel vad tiden går fort! Och nu ska han ta körkort och med det följer vissa föräldraplikter. Tyvärr var jag ju tvungen att genomgå en otroooligt tråkig handledarkurs eftersom maken redan gjort det med dottern E. D vägrade att gå själv så det var ju bara att gilla läget, betala och se glad ut :D Hoppas jag åtminstone kan undvika att åka med i bilen som handledare. Jag vill ju inte skrämma den stackaren så han kör i diket för att jag sitter och skriker av skräck ;-). Så här ser i alla fall min LO ut:
Ursäkta den dåliga bildkvalitén på alla bilderna. Det spelade ingen roll hur jag gjorde. Ingen bild blev bra tyvärr.
Bakgrunden är en svart CS (canvas). Alla de mönstrade pappren, utom det rutiga turkosa, kommer från My Minds Eye, ”On the Bright Side”. Det rutiga turkosa kommer från Echo Park, ”Little Girl”.
De stora cirklarna har jag utnyttjat för journaling och de mindre runda figurerna skall föreställa blommor. På allt av papper, utom fotot, har jag använt edgescraper och sedan chalkat med svart stämpeldyna från Versa Color. De runda bradsen, rhinestonesen och lilla datumlappen kommer från olika Mollykit. Bilbraden kommer från Nille och washitejpen, som skymtas på helbilden, är från You Do.
Alfabetet kommer från Bella BLVD, "Sophisticates".

Jag har de senaste veckorna insett att jag gillar att skapa utefter skisser och att jag följer dem ganska slaviskt. Samtidigt vet jag att jag bara använder de skisser som tilltalar mig så även om jag följer skissen så betyder det kanske inte att jag saknar fantasi eller skaparglädje. Det är bara så enkelt att jag gillar skissen och då blir min LO därefter för att skissen är bra nog som den är. Beröm och stort tack till alla er skissmakare som delar med er och bjuder oss scrappare på alla dessa underbara skisser!
Nej, nu är det dags att förbereda allt inför morgondagens skola och arbete. Här ska duschas och packas väskor. Brukar bli ganska stressigt innan allt fallit på plats. Speciellt som vårt hus är från 70- talet och här bara finns en dusch. Det är med andra ord inte designat för en familj som består av fem personer år 2012.  Tur vi bara är fyra stycken hemmavarande just nu ;-) Det krävs en hel del planering för att alla skall hinna få sin tid i badrummet och nu är det min tur :D

Tack och hej för mej!

Jeanette

3 kommentarer:

 1. WOW! Härligt jobbat! Supersnygg tolkning, färgerna passar så bra med fotot och jag gillar dina egengjorda (?) pappersblommor/(cirklar-med-umf. Tack för ditt bidrag till VS /J*

  SvaraRadera
 2. Jeg siger også WOW!! Nydeligt layout - og super flot med sort baggrund. Jeg synes du har været rigtig dygtig til at bruge skitsen!!! :)
  Tak for dit bidrag til VS.

  SvaraRadera
 3. Jadu...när ska du få bannern ;-)...
  tycker att du har gjort en "skönt ruffig" tolkning denna veckan. jag gillar färgerna o skrapet på allt..tack för att du leker med oss o fortsätt kämpa i ekorrhjulet :-)

  SvaraRadera