måndag 19 november 2012

Hej!

Mina himla ”käcka” hälsningsfraser börjar sina ordentligt nu ;-) Nöjer mig därför med ett enkelt hej. Hoppas allt är bra med er där ute i scrapvärlden. Min scraptid har den senaste veckan krympt rejält då jag sedan i torsdags gått upp i tjänst, från 75% - närmare 100%, och därför inte har lika mycket fritid längre. Får väl se hur länge jag orkar med detta, men jag valde att tacka ja till ökad tjänst för att hjälpa en elev att få tillbaka sin tillit till vuxna i skolan och därmed även känna trygghet och våga vara kvar även när det blir lite jobbigt. Visst låter det himla präktigt och pretentiöst?! Kan lugnt säga att jag är rejält orolig över hur jag skall lyckas och har i helgen insett att det här är nog bland det dummaste jag tackat ja till sedan jag sa ja till att beställa alkohol från spritutlämningsstället till mig och några kompisar i min mammas namn när jag var 18 år gammal :O Håll tummarna för att jag inte skrämmer iväg den stackars eleven ännu mer. Oj, oj, oj! Hur ska det gå???

Men jag är ju inte bara ”fröken”. Jag är även mamma ;-) Som om inte mitt jobb vore nog så har sonen S stort geografiprov i veckan vilket gjort att jag ”tvingats” hjälpa honom med detta hela helgen. Med tanke på allt jag haft att göra den sista tiden så är det ju en himla tur att skissen hos Veckans skiss var så himla kul och lättscrappad. Trots att det även den här veckan fanns en extra liten utmaning med skissen så gick den ändå fort att fixa till.
Jag tycker det är så himla snyggt med färgkludd och massa roliga detaljer på LOr. Tyvärr är jag superkass på att skapa på det viset själv men se det är inte veckans skisskonstruktör. Fast hennes egen tolkning av den här skissen är ovanligt ”tyst”. Men jag tycker ändå väldigt mycket om den. Är lite avis på att hon, och andra, kan få till det så himla kul. Så här ser i alla fall Veckans Skiss #46 ut:
Och så här lyder den lilla extra utmaningen: Vad händer just nu? Vad läser du? Vilket är ditt favoritprogram? Vilken låt går på radion hela tiden? Vilka filmer går på bio just nu? Är det ngt speciellt som du tänker mycket på? Vad längtar du efter just idag? Försök att med hjälp av ditt foto och/eller journaling frysa tiden.

Och så här blev min tolkning:
Åhhh!!! Detta förbaskade ljus som inte finns! Sorry för urdåliga bilder!
Bakgrunden är en väldigt ljust rosa, nude, CS. Bakom fotomontaget har jag stämplat i svart med stämpel från MME, "Follow your heart". Dessutom gjorde jag några splashar med Distress Stain, antique linen.
Här syns stämplarna och splasharna lite bättre. Alla mönsterpapper är från MME, "Follow your heart, be happy". Verkar lite fegt att välja alla från samma serie men det är några restbitar och jag älskar pastellfärgerna i dessa papper. Resinramen kommer från Melissa Frances. Minirosorna har jag inhandlat hos Strömstads Scrapbooking som är en liten guldgruva när det gäller blommor. Några halvpärlor från Panduro och en liten facetterad rhinestone från Prima hittade sin plats på LOn. Självklart fick jag med ett par fjärilar som jag stansat i vit CS med en stans från MS. Fjärilarna fick lite blekblå kanter och lite bling på sig för att synas något bättre. Alfabetet, Loopy Lou, kommer från Doodlebug design.
En liten remsa från ett av mönsterpappren. Den lilla doilien är stansad i CS med en die från Spellbinders. Ännu en fjäril fick plats. Jag valde att stämpla stolen för att i grunden är jag väldigt lat som person och sitter gärna ner så ofta jag kan. Ordet Happy valde jag sätta dit för att jag oftast är glad och positiv. Kan tyvärr inte hjälpa det ;-) Journalingen handlar om alla mina olika yrkesroller som jag har just nu. Min huvudsakliga tjänst är som fritidispedagog. I skolans värdegrundsarbete jobbar vi med kamratstödjare, fast våra elever har valt att kalla det för kompisagenter, och där ingår jag som pedagog. På fritids är jag dessutom elevassistent till en elev som tränar på att äta mat men annars sondmatas. Och min senaste titel är då lärare (min egentliga yrkesroll enligt utbildningen) till en elev i behov av extra stödinsatser för att lita på vuxna i skolan. Herregud! Inte undra på att jag ibland känner mig lite scizofren. Kan någon klona mig så jag dessutom kan sitta hemma och pyssla hela dagarna ;-)
Jag valde att scrappa årets skolfoto och min journaling handlar om alla mina olika yrkesroller som jag har JUST NU. Men när jag tittar på LOn så inser jag att jag lika gärna skulle kunna säga att den visar allt det jag gillar att använda JUST NU när jag gör en LO; pastellfärger, papper från MME, rosor, fjärilar och doiliesar. Så välj själva vilket ”just nu” ni vill tolka in i min LO. Jag står för dem båda ;-)

Sådan himla tur att jag hann få med mitt bidrag även den här veckan =) Annars hade ju mitt mål gått åt pipsvängen. Nu ska jag samla ihop mig inför morgondagens skissläpp och förhoppningsvis hitta lite scraptid för att få till ännu en LO till Veckans skiss. Fast det får bli på fredag då jag äntligen är ledig igen. Ser så himla mycket fram emot mina lediga fredagar. De behövs för att jag skall hinna hämta andan lite då veckorna har en tendens att bli alldeles för hektiska med jobb, läxor och fritidssysselsättningar. Synd bara att det inte är oftare än varannan fredag. Får väl trösta mig med att jag har semester nästa tisdag för ett läkarbesök med sonen. Han har ju tyvärr nått den höga åldern av tolv år så numer kan jag ju inte VABa längre så då får jag ta lite semester istället. Sorgligt är vad det är =) ;-)

Jag tackar för uppmärksamheten! Ha en fortsatt trevlig vecka!

Jeanette

6 kommentarer:

 1. Kjempe stilig løsning på skissa! Og ikke minst din historie bak den. Lykke til med jobb-utfordringen! :) Tusen takk for ditt flotte bidrag!

  SvaraRadera
 2. Fin LO! Den är väldigt fin och personlig. Gillar splascharna. Kul att ha dig med den här veckan också! /Jeanette-DT

  SvaraRadera
 3. Verklig läcker tolkning. Kul med ramen. Tack för att du troget hänger med på Veckans skiss och grattis till förra veckans vinst!!!

  SvaraRadera
 4. Nydeligt layout - og så flot med brug af stempler, splat og doily. Fint billede af dig også. :) Og så fint det blev med rammen omkring. Flot løsning på vores udfordring. Tak for endnu et flot bidrag til VS.

  SvaraRadera
 5. Så mild och fin den blev. Gillar supermycket. Tack för ditt fina bidrag till VS.

  SvaraRadera
 6. Snygg tolkning!!
  Jätteläckert med så mycket "white space"!
  Vad många yrken du har! Fniss!

  SvaraRadera