måndag 12 november 2012

Veckans Skiss #45

Hej på er! Då är det hög tid att få med mitt bidrag till Veckans skiss igen. Mitt mål är ju att vara med varje vecka och med undantag för de veckorna vi var i USA så tror jag att jag lyckats med det. Alltså sedan sommarlovet menar jag då. Innan dess var jag inte så himla disciplinerad att jag lyckades. Men nu är mina söndagar helt vikta åt scrapbooking och Veckans skiss.

Den här veckan är det Ann- Louise som står för skissen och återigen  är den superfin och lättscrappad. Om jag bortser från att jag saknade wellpapp, och därför fick sitta och dra pappret från en kartong för att få tag i wellpapp, så gick det ovanligt fort att få till min LO. Helt klart en godkänd skiss =) Och så här ser skissen för vecka 45 ut:

Den här veckan fanns det även en färgutmaning till skissen. Det gällde att få med färgerna svart, vitt, grönt och brunt på LOn. Andra färger var tillåtna men dessa färger måste finnas med på LOn. Inga färger jag vanligtvis blandar men jag tror att jag fick till det hela. Så här ser min tolkning ut:

Som vanligt har jag följt skissen troget, fast ändå på mitt eget sätt ;-)
 Bakgrunden är en kraft CS som jag misshandlat rejält med en edgescraper så det blivit lite trasigt. Därefter kladdade jag på lite VIT gesso, mistade med SVART glimmermist, från Tattered Angels, och sist smackade jag till med GRÖN Distress Stain över det hela. Wellpappen fick jag till genom att dra av ett lager papper från en kartong och sedan drog jag med BRUN distressdyna, Vintage Photo, över wellpappen. Redan har jag fått med alla färgerna =). Den tilltufsade CSen satte jag fast på ett grönt mönsterpapper från Studio Calico, "Memoir", för att få lite stadga, och grönt, i det hela. Bakom fotot satte jag svart CS som fotomatta.
Enligt skissen skulle det finnas en tag med och till sist hittade jag en som jag sparat från sonens nyinköpta jeans. I den häftade jag fast ett vitt band och lite svartvit Twine. Till höger bakom CSen skymtar mönsterpappret och lite naturvit spets som jag fäst i "hålet".
Runt wellpappen och fotot har jag lindat lite mer av den svartvita Twinen. Sedan fäste jag en liten rund, guldfärgad charm med ett hjärtformat hål i snöret. Misten ser mer grå ut men enligt flaskan ska den vara svart ;-)
Vänsterbilden: Blomman är en grön gardenia med lite vinrött på. Jämte den satte jag lite vit blomspets med bruna halvpärlor i rosorna. Det syns lite dåligt, men den lilla trasiga fliken nederst på bilden är fasthäftad med en häftklammer.
Överst till höger: Alfabetet tror jag är från Prima, "Pixie Glen". Hörnet på CSen har jag rullat upp och knölat ihop lite och satt fast med häftklammrar.
Nere till höger: Här syns ännu en bit av den naturvita spetsen jag satt i en av de trasiga revorna som blev av mitt väldigt ivriga skrapande.
Fotot är på vår lilla kissekatt Trixie som vi fick hem för 1,5 år sedan. Tidigare hade vi vår ”lilla” prinsessan Zelda" som helt flippade ur och förvandlades till en hemskt irriterad tant när hon tvingades dela både hus och människor med en ohängd kattunge. Inte riktigt vad hon tänkt sig lilla Zeldisen. Hon går numer under smeknamnet ”Häxan Surtant” eftersom hon bara fräser och morrar åt Trixie, som oftast gör nästan vad som helst för att vara tanten till lags. Tyvärr duger varken fjäsk eller anfall för att blidka ”Surtanten” så vi lär väl få stå ut med denna tråkiga ovänskap i familjen. Även om nu Zelda mest är sur och grinig så blir hon oftast väldigt bra på foton. En riktig kattmodell som vet med sig att hon är vacker. Tyvärr kan vi inte säga samma sak om lillfjanten Trixie. Om man över huvud taget hinner få en bild innan hon försvinner så är den oftast gräsligt dålig. Av alla hundratals bilder jag tagit på henne så tror jag inte vi kan använda ens en fjärdedel av dem. Men ingen regel utan undantag ;-) Fotot jag använt till den här LOn är helt otroligt bra för att vara på Trixie. Den som lyckats fånga kattskrället på bild, då hon för en gångs skull är stilla, är dottern E.
Nu måste jag tyvärr avsluta det här. Det är dags att åka till jobbet och ta itu med en ny, väldigt hektisk, arbetsvecka. 

Ha det gôtt! Tack och hej för den här gången.

Jeanette

7 kommentarer:

 1. Weee vilken snygg tolkning av min skiss! Gillar verkligen alltihop!!
  Det är alltid kul att gå in hos dig och läsa för du skriver så bra!
  Tack för ditt bidrag till VS.

  SvaraRadera
 2. Vilket jobb du lagt ner och än en gång en underbar LO. Ps jag älskar oxå katter. Tack för ditt fina bidrag denna veckan.

  SvaraRadera
 3. Verkligen underbar tolkning. Och så välarbetad! Tack för ditt bidrag!

  SvaraRadera
 4. Liker de røffe kantene og papiret du har lagt bak! Flott bakgrunn! Tusen tak for ditt bidrag!

  SvaraRadera
 5. wow vad snyggt du har fått till det! Det syns att du har inspirerats av skissen! Det är så kul att se dina bidrag vecka efter vecka, du är verkligen duktig! /J*

  SvaraRadera
 6. Jättekul att du varit så duktig och varit med varenda vecka!! den här layouten gillar jag stort! Tycker att det är skoj att du varit ganska trogen skissen, men ändå "vågat" dig på små variationer! Bra jobbat! Fyndigt att riva sönder en karton för att komma åt lite wellpapp! Man tagerr vad man haver, ju... ;-)

  SvaraRadera
 7. Bare helt nydeligt! Super cool med distressede kanter og så fin katten er. Flot løsning på både skitsen og farveudfordringen.
  Tak for at du hænger på hos VS - det er altid en fornøjelse at se dine layouts.

  SvaraRadera