fredag 30 november 2012

Kan någon vara snäll…

… och dra i nödbromsen nu? Alltså jag har faktiskt inte tid med advent och annat julstök just nu. Skulle kunna tänka mig att få en månad till på mig så nu tycker jag att vi ordnar en folkomröstning om att införa en 13:e månad. Tänk vad skönt att ha ytterligare en månad på sig att fixa och dona inför julen. Fast risken är väl rätt stor att jag fortfarande inte har tid att ordna till allt även om jag får mer tid på mig. Kanske lika bra att gilla läget och se till att fixa ihop allt ändå ;-)

Jag har i alla fall hunnit påbörja julkortstillverkningen. Det går superbra! Eller, nja kanske inte så jättebra med det heller. Men jag är på G och jag har gjort 1 och tänkt ut hur några andra ska se ut. Det är ju faktiskt bättre än ingenting. Maken anser att jag ska hoppa över egen tillverkning och köpa färdiga istället. Han påstår sig värna om arbetstillfällena som köpekort faktiskt genererar. Han använde inte riktigt så fina ord kanske men andemeningen var den. In your dreams säger jag bara då. Här ska tillverkas egna kort. Så det så!
Mollys Scrapbooking har en kitutmaning varje månad. Den innebär att man skall använda ett månadskit för att tillverka något alster. Den här månaden gick utmaningen ut på att göra ett julkort av ett kit som egentligen inte är det minsta juligt. Fast jag tycker nog att färgerna var lite juliga ändå. I vilket fall så har jag tillverkat årets första julkort, ett sk. "trifold shutter- kort", med mitt novemberkit och så här ser det ut:

Platt och ihopfällt läge. Alla mönsterpapper kommer från novemberkitet "Höstmys". Jag har använt brun och beigegul CS. Dessa fanns inte med i kitet men de CS som fanns med hade jag redan hunnit använda till andra projekt så då fick det bli så här.
Den röda vildrosen, rosbladen och fjädrarna har jag tagit hemifrån. Likaså stämplarna och det guldfärgade embossingpulvret. Annars kommer dekosarna från kitet. Ovalen är stansad med en die från Spellbinders.
Så här ser kortet ut i upprätt och öppnat läge. På insidan har jag skrivit en liten hälsning och på den tomma rutan av CS ska jag skriva in våra namn så småningom.
Nu är det dags att ta itu med resten av korten plus alla andra adventsförberedelser som värma glöggen, stryka julgardinerna, putsa fönstren, ta en pepparkaka eller två, hänga upp julgardinerna, ta fram alla ljusstakar och stjärnor, kolla trasiga lampor, äta en lussekatt, ev. köpa nya lampor och byta ut de trasiga lamporna, dricka en skvätt glögg, ställa/hänga upp stakar/stjärnor i fönstren, hämta mossa, värma kroppen med glögg, dekorera adventsljusstakarna till borden, baka pepparkakor, käka pepparkakor, fixa och dona i all evighet… Listan kan göras evighetslång så jag tror det räcker så. Det är en del att fixa och jag tror jag skall lära mig att välja bort en del saker så jag hinner med lite kvalitativ egentid (läs korttillverkning och scrapbooking) också.

Ha en väldans trevlig 1:a- advents- helg!

Jeanette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar