söndag 7 oktober 2012

Veckans Skiss #40

Under de första åren som jag ägnade mig åt min favorithobby så tänkte jag väl egentligen inte så himla mycket på att det fanns andra scrappare här i världen. Men så fick jag en liten formsvacka då jag började söka runt lite på nätet efter inspiration. Vilken idébank det finns där ute alltså! Och så himla många inspirerande bloggare som bjuder in oss andra att få ta del av deras skapelser. En av de scrapbloggar jag hittade var mittscraprum där Jenni, aka Allram, huserar. Jag föll direkt för hennes fina LOr. Mycket för att hon nästan alltid har blommor och fjärilar med. Jag älskar blommor och fjärilar och jag får verkligen behärska mig för att inte lassa på dem på varenda LO. Tillbaka till Jenni/Allram, som är ännu en av mina favoritscrappare. Numera är hon en av de himla duktiga inspiratörerna hos Veckans Skiss och den här veckan är det just Jenni/Allram som står för skissen till veckans utmaning. Så här ser hennes skiss ut:

En enkel, trevlig skiss och, framförallt, väldigt lättscrappad. I alla fall tyckte jag det. Så här blev min tolkning:
Vit CS. Mönsterpappret är från Bo Bunny, "Blast Off". Övirga mönsterpapper kommer från spillådan.Den svarta mistfärgen, Chalkboard, kommer från Tattered Angel. Mina försök att få till några snygga splashar kostade mig hela tre trasiga naglar :O Ändå gick det inte riktigt som jag tänkt mig =( Fast jag är rätt nöjd ändå faktiskt.
Lite fler bilder: 

Mina planeter med tillhörande befolkning ;-) De små träfigurerna kommer från Studio Calico och är så himla fina. Den större av stjärnorn på den mörkblå cirkeln är en sådan där självlysande historia som jag fick någon gång i våras när jag var på en teaterföreställning med "mina" fritidsbarn. Här kom de väl till pass =)
Journalingen är skriven för hand runt den stora cirkeln. Även här (längst upp) sitter en av mina självlysande stjärnor.
Fler stjärnor och även en liten (ogästvänlig, obebodd) planet med "isring" runt. Den gula stjärnan sitter fast i snöret, "Bakers Twine", med en liten ring och sedan har jag satt den på en 3D- kudde för att inte allt skulle se så platt ut. Snöret är fäst i den stora stjärnan och sedan snor det sig neråt till en liten stjärna där det sitter fast igen (vilket syns på bilden nedanför). Som en tvättlina för stjärnor ;-)
Här sitter snöret fast i stjärnan. Alfabetena kommer från Doodlebug, "Jack and Jill", i beetle black och någon turkos historia. Jag började med svart eftersom det ju syns så bra mot vit CS. Men när jag kom till den mörkblå cirkeln syntes det ju knappt alls. Jag försökte pilla loss det hela lite försiktigt men jag fick se mig besegrad av alfabetet. Jag hade ju inga naglar kvar efter mistflaskan ;-) Det var bara att finna på nya råd och till slut lyckades jag få loss det svarta n:et utan att få med hela CSn. Då kunde jag istället sätta dit ett likadant alfabet fast i turkost i stället. Himla tur för mig det ;-)
Ja, ha! Det var det, det! Jag har väl, som jag brukar, följt skissen väldigt väl. Tyvärr hände ju en liten mistolycka, som vanligt när jag försöker göra mig till, och det blev inte så där jättesnyggt. För att försköna det hela lade jag till några ”planeter” och stjärnor. Eftersom bilden är av sonen S som astronaut så funkade det ju rätt bra att lägga till några planeter även om de inte finns några sådana element på själva skissen. Annars hade jag väl fått ta ett nytt CS men nu slapp jag ju slösa. Himla bra för jag är rätt bra på att kladda till mina CS så mycket att jag får lägga undan dem till andra projekt. Tyvärr dyker aldrig de där ”andra projekten” upp någon gång så de kluddiga CSn blir mest liggande. Får väl ta mig i kragen snart och kanske försöka rädda något projekt med massa akrylfärg. Eller kanske jag ska köpa mig lite gesso istället? Har inte vågat mig på att testa detta än för att jag tyckt att det är lite dyrt för att bara bli ståendes till ingen nytta om jag inte gillar det. Fast efter vad jag sett hos alla er andra är det nog ingen risk för det. Ni verkar ha himla kul med gesso, akrylfärger och allt vad det nu är för något. Det är nog dags att jag vågar ta ännu ett steg mot lite mer färgkludd på mina LOr. Dags att surfa vidare mot någon av mina favvobutiker och lägga en beställning. De är ju inte längre än ett musklick bort. Tack och lov =)

Jiii, haaaa! So long alla scrapvänner!
Jeanette

10 kommentarer:

 1. Tack så hemskt mycket för de otroligt fina orden. Jag har oxå förstört en del cardstock men det mesta går att rädda med en blomma eller nåt. Gillar ditt planettema. Hur kul som helst och så fint du överlappat bokstäverna. Me like.

  SvaraRadera
 2. Flot layout! Splash bag cirklerne ser cool ud og herligt med teksten rundt om den store cirkel. Flot bidrag til VS. Tak for det.

  SvaraRadera
 3. Skoj att du fixade till ett "missöde" så att det kändes ok! Jag känner igen det där, har nämligen lyckats själv några gånger... Mist är lite oberäkneligt!
  Det blev hur som helst en jättesnygg layout! Härligt temat, och jättefint med papprena! Kul att du är med och tävlar hos oss på Veckans Skiss! /DT Ulrika

  SvaraRadera
 4. WOW så KUL! Du har virkelig fått frem følelsen av å være ute i verdensrommet. Så kult med de små menneskene du har putta på planetene! Tusen takk for et flott bidrag til VS!

  SvaraRadera
 5. Kul med rymdtema, supersnyggt! Tack för ditt bidrag till oss denna veckan/J*

  SvaraRadera
 6. Fantastisk och jätterolig LO :D Tack för att du hakar på Veckans skiss!

  SvaraRadera
 7. Tack för alla fina kommentarer! Jag blir så himla glad =)

  SvaraRadera
 8. Jättekul lösning och jag tycker det var ascoolt med hur du löste fläckarna!!Resultatet är kanonsnyggt, tack för ditt bidrag till oss:-)

  SvaraRadera
 9. Läcker LO! Gillar rymtemat och alla planeterna. Snyggt med splascharna! Tack för ditt bidrag till VS!

  SvaraRadera
 10. Supersnygg layout!
  Det var ju tur i oturen med fläckarna. Dom förhöjde hela layouten! Ibland kan en olycka vara bra!
  Tack för ditt snygga bidrag!

  SvaraRadera