måndag 1 oktober 2012

Veckans skiss #39

Hej igen!
Tänk att det redan är oktober. Tiden går alldeles för fort tycker jag. Men det är ju inget att deppa ihop för. Det är ju dags för en ny utmaning hos Veckans skiss. Som vanligt är jag ute i, nästan, sista stund med blogginlägget men helgen har varit lite hektisk. I fredags var jag och maken på ”Det stora möbelvaruhuset” och investerade i ett nytt vitrinskåp för ”finporslinet”. I lördags var det dags för månadens stora matinköp. Hela helgen har liksom bara försvunnit till ingen som helst scrapnytta. Men i går fick jag äntligen lite tid över för mig själv och då fick jag till 2 nya LOr =) Med den ena deltar jag i Mollys Scrapbookings utmaning för alla och den andra gjorde jag till Veckans skiss #39. Så här ser inspirationsskissen ut:

Och så här ser min tolkning ut:
Jag tycker jag fick till en ganska färgglad LO.
Lite fler detaljbilder:
Vit CS och svart fotomatta. Mönsterpappren kommer från Imaginisce. Tyckte de passade in på fotots tema så himla bra. Cirkeln bakom är gjord av turkos CS. Några halvpärlor och en fassetterad rhinestone uppe i hörnet.
Det röda prickiga pappret kommer från Bella Boulevard. Rosa CS bakom det mönstrade pappret. Både de här cirklarna och de på bilden ovanför är gjorda med min nya cirkelskärare från Martha Stewart. Det gröna alfabetet har jag haft i evigheter och det kommer från Basic Grey. Det rosa minialfabetet är från Glitz. Fler av halvpärlorna och de fassetterade rhinestonesen. Den lilla vita biljetten har jag klippt till själv och skrivit det som stod på karusellbiljetterna: 2 bucks to pony up. Runt kanten chalkade jag med en gul stämpeldyna.
Lite twine, några vimplar, moln och en stor sol fick illustrera dagens väder och den "festliga" stämningen som infinner sig när man åker karusell. Solen har jag tillverkat själv av en gul- och vitrandig spillbit från Echo Park. Molnen är utklippta ur vit CS och chalkade med väldigt ljust blå stämpeldyna. Biljetten är utklippt från ännu ett papper från Imaginisce och fasthäftad på LOn.
Journalingen är, som så ofta, handskriven.
Ännu en LO från USA- resan. Den här dagen tog vi färjan över till Staten Island. Dottern tycker att det är helt onödigt att betala för en dyr turistbåt för att titta på ”Statue of Liberty” (Frihetsgudinnan) när man kan ta gratisfärjan som går förbi henne. Ganska smart men om det är mulet och ösregnar så blir ju inte fotona någon större hit vare sig färjan är gratis eller inte ;-) När vi kom tillbaka efter en händelserik och intressant vistelse i färjeterminalen på Staten Island tog vi oss en promenad via Wall Street till Brooklyn Bridge. Äntligen hade vi lite tur och solen tittade fram igen. När vi väl tagit oss över bron var den tropiska värmen tillbaka med besked. Väl i Brooklyn gick vi ner mot vattnet och Brooklyn Bridge Park. Där hade dottern E redan planerat att ta en tur med karusellen som ni ser på fotona. Brorsorna hängde glatt på och dottern blev överlycklig. Hon sken som en sol under ”ridturen”. Sedan vandrade vi vidare längs vattnet och till slut kom vi fram till en av dotterns favoritplatser i Brooklyn: ”DUMBO” som inte är en Disneyfigur utan en förkortning för Down Under Manhattan Bridge Overpass.  Många brudpar brukar gå dit för att fota sina bröllopskort med vattnet och skylinen i bakgrunden. Sedan vände vi om och tog tunnelbanan tillbaka till Manhattan och sedan vidare med bussen mot dotterns värdfamiljs hus i New Jersey. En dag som började lite trist men som senare blev väldigt mysig. Vi hann besöka två av NYCs fem stadsdelar den här dagen: Staten Island och Brooklyn =) Totalt var vi i fyra av stadsdelarna. Den enda vi inte hann med var The Bronx, men det är tydligen, enligt dottern, ingen stadsdel man besöker någon längre stund och definitivt inte efter mörkrets inbrott. Annars hade det varit kul om vi klarat av alla fem. Men det fick bli en tredje stat istället och det är inte fy skam det heller =)

Ha det nu så gott så hörs vi, om inte förr, så nästa måndag. Om jag hinner få till ännu en Veckans Skiss- LO vill säga.

Jeanette

7 kommentarer:

 1. Jättemysig. Det är så kul när någon tar sig tid och skriver riktig journaling. Det är jag dålig på... Du har ju en jättefin handstil! Tack för att du är med och tävlar i VS!

  SvaraRadera
 2. Utrolig flott LO! Den sola og vimplene var kjempe søte! Takk for ditt bidrag til VS!

  SvaraRadera
 3. Jättefin Lo. Gillar solen och vimplarna i hörnan. Tack för bidraget till VS.

  SvaraRadera
 4. Klart du hinner få till en nästa vecka;-) Gillar denna, så undrbart glad med fina detaljer! Tack för ditt bidrag till oss:-)

  //marja

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig tolkning! Din "vimpel-lina" är supersnygg! Tack för ditt bidrag till VS denna veckan. /J*

  SvaraRadera
 6. Härlig och färgglad LO! Fin effekt med vimplarna och den lilla solen. Tack för att du är med i vår utmaning den här veckan!

  SvaraRadera