måndag 15 oktober 2012

Veckans skiss #41

Då är det måndag igen och det är hög tid att blogga mitt bidrag till Veckans skiss no41. Det är konstigt men hur jag än försöker så får jag inte ihop allt så att jag slipper göra det här i sista stund varje gång. Den här gången har jag ju i och för sig hittat på något lite annorlunda så det kanske inte är så där jättekonstigt ändå. Men det gör jag ju inte varje gång. Ja, ja! Bättre sent än aldrig kanske ;-) Den här veckan är det en av teamets nya inspiratörer, Maya, som står för skissen och den ser ut så här:

Jag älskar hennes egen tolkning av sin egen skiss. Så himla vacker! Jag ser verkligen fram emot att få se mer av hennes alster och jag är ganska säker på att jag kommer göra ett litet CASE av hennes fina LO, men det är inget jag kommer visa upp här. Däremot min tolkning av Mayas skiss ska ni få se och så här blev den:
Bakgrunden är ett grått CS. Jag har använt min favvomask, med tegelstensmönster, från Prima. Sedan har jag stämplat svarta doiliesar och fjärilar med clearstamps från MME, "Be Happy". Den gula och den blommiga remsan av mönsterpapper kommer från Mollys månadskit för oktober, "Bevara minnen". De andra, grå, remsorna hittade jag i spillådan. Alfabetet är ett gammalt som jag haft i flera år. Från början var det pastelligt i rosa/turkost och passade inte alls in färgmässigt. Men stilen var precis vad jag var ute efter så jag färgade helt sonika in bokstäverna jag ville ha med min svarta stämpeldyna. Minialfabetet minns jag inte var det kommer i från. Den lilla rosen samt chipboardfigurerna ingår också i Mollykitet. Den gula blomman hittade jag i gömmorna och braden tror jag är från Panduro. Jag var ute efter en lite mer citylik LO och jag är rätt så nöjd med hur den blev. Och för en gångs skull är den ganska clean and simple vilket inte är min vanliga stil.
En bild till:


Här syns doiliesarna och fjärilarna lite mer. Tyvärr har det regnat och varit rent bedrövligt väder vilket inte gett det optimala fotoljuset. Jag försökte lysa upp tillvaron lite med hjälp av en bygglampa men resultatet blev väl inte direkt så man blir gladare precis. Jag längtar efter sommarljus igen =( Jag har använt vit CS som fotomatta.
Återigen har jag använt foton från USA- resan. Den här gången är fotona från när vi tog en liten promenad på the High Line i NYC. Idag är det ett fint parkområde där man kan gå, sola, bada fötterna, äta mat, fika och mycket annat. Annat var det förr då det gick godståg på rälsen som ligger uppe i luften. En del av rälsen är bevarad men nuförtiden växer det gräs och blommor runt spåren. Väldigt fint. Tyvärr var vi rätt trötta på att promenera efter sju dagar av evigt gående. Dessutom var det en av de hetaste dagarna, ca 28o C, så vi orkade inte gå hela promenaden. När vi närmade oss Soho gick vi ner på gatan igen och letade upp närmaste Starbucks så vi kunde svalka av oss med en frappe (frappuccino). Jag drack bara varmt kaffe till frukosten på morgonen. Resten av dagarna levde jag på vatten och iskaffe i olika smaker. Supergott :P Trots alla islatte, frappar och annat onyttigt jag åt gick jag faktiskt ner i vikt. Alltid nå’t gott med allt promenerande =) Tyvärr var det ju ingen lycka som varade särskilt länge eftersom både rygg och fötter rasade ihop fullständigt av samma promenader så när vi kom hem var det bara att vila kroppen till läkning igen. Sjukgymnasten har avrått mig från promenader, men om jag måste så får det bli max 1 km. Inte milslånga diton =( Hon har helt klart inte varit i New York med dottern E som guide ;-)

Nu är det snart dags att åka till jobbet så det är väl bäst att avsluta det här inlägget. Imorgon tänker jag mig att återkomma med det jag gjorde annorlunda mot vad jag brukar :S Alltså det är ju inget himlastormande så, men jag har nog bara gjort detta en gång tidigare så det är väldigt ovanligt för att vara mig ;-)
Ha nu en trevlig måndag så hörs vi kanske imorgon igen.

Tack och hej för mej!
Jeanette

9 kommentarer:

 1. Som sagt...clean and simple. Mycket snyggt! Tack föt att du troget deltar i Veckans skiss.

  SvaraRadera
 2. Härlig LO! Gillar de vita tegelstenarna mot det gråa. Det ger en verklig citykänsla! Läcker tolkning! Tack för ditt bidrag till VS!

  SvaraRadera
 3. Utrolig flott tolkning av skissa mi! Liker mursteinsstempelet eller masken kjempe godt! Tusen takk for hyggelige ord! :) Takk for bidraget til VS denne uka!

  SvaraRadera
 4. Lækkert layout. Den grå baggrund og det hvide stempel med teglstensmønster passer godt sammen. Flot arbejde med skitsen. Tak for endnu et flot bidrag til VS.

  SvaraRadera
 5. Kul att se dina fina tolkningar vecka efter vecka, Du är så duktig. Denna LO var härligt clean & simple. /J*

  SvaraRadera
 6. Jättesnyggt!! Läckert mistat (det är väl vit mist du använt??) genom den läckra tegelstensmasken!
  Läckra bilder och fint upplägg!
  Tack för bidraget till Veckans Skiss!
  /DT Ulrika

  SvaraRadera
 7. Tack så mycket för era vänliga kommentarer! Tyvärr Ulrika så är det inte mistfärg. Jag är ju inte så värst kompis med just mister. Ännu i alla fall ;-) Däremot att svampa dit akrylfärg går bra så det har jag gjort =)

  SvaraRadera
 8. Snygg lo!
  Gillar kontrasterna mellan det gråa och det vita! Snyggt!
  Tack för att du är oss trogen på VS.

  SvaraRadera