söndag 21 april 2013

Nu är det officiellt!

Våren har kommit till Lavön! Äntligen! Som jag har väntat och väntat. Solen, värmen och alla otroligt vackra naturfenomen är på gång riktigt ordentligt och jag kommer på mig själv med att le fånigt så fort jag går utanför dörren. Helknäppt men helt underbart :D Enda ”nackdelen” med våren (och sommaren) är att min scraplust försvinner så smått eftersom jag bara vill sitta ute i solen och jäsa :D Fast det kanske jag inte ser som en nackdel egentligen för det är ju så himla underbart att bara få lov att vakna ur vinteridet och njuta av allt som hör årstiden till. Eller vad säger ni? Så här ser i alla fall våren ut hos oss just nu:Men eftersom det är söndag tänker jag återgå till ordningen igen och blogga mitt bidrag till Veckans skiss nr 16. Skissen är jättefin och jag var supertaggad i tisdags när den lades ut på bloggen. Men se’n bara jag ”dog” en liten smula och all min scrapmojo försvann som dimma i solsken. Funderade allvarligt på att strunta i alltihop, men så tog jag mig i kragen och gick ner till min lilla hörna för att åtminstone titta lite på skissen. Så när jag satt där hittade jag ett litet foto av svärföräldrarna när de är ute och går med nya barnbarnet och mina pinfärska papper från Prima. Helt plötsligt fick jag en otrolig lust att göra något av detta så då satte jag fart och så här blev resultatet:

Bakgrunden är ett CS från Bazzil Basics, kraft. Mönsterpappren kommer från Prima, "Lyric" och Crate, "Random" (det rödrosa hundtandsmönstrade).
Vimplarna är urklippta från ett av mönsterpappren. Tyvärr lyckades jag inte få till färgerna helt rätt när jag redigerade det här fotot på min LO. Det vågiga pappret är egentligen mjukt rosa med lite trästruktur i och det ingår även det i Primas nya kollektion "Lyric". Det stora M:et ingår i ett alfabet från EK Success som jag köpte när jag var i USA. De små runda bokstäverna är ett klisterarksalfabet som heter "Teensy Type" och kommer från Doodlebug.
Här syns mönsterpappret från Crate väldigt bra. Doilien är från Maya Road. Giant Rhinestone med fjärilen kommer från Glitz, den svarta från Victoria Design och halvpärlorna från Reprint (cerise) och Panduro (ljusrosa). Kanterna på alla mönsterpapper är chalkade med Distress Ink Pad, Black Soot.
Lite inledande text till titeln. Annars kändes det som om titeln hängde lite i luften utan någon som helst mening för LOn. Här syns också det underbara mönsterpappret från Prima helt utmärkt.
Och det är den här skissen jag tolkat:
Tror inte någon kan missa att jag följt skissen, fast istället för pilarna valde jag att ha vimplar. Helt enkelt för att jag var lat och inte orkade sitta och mäta och rita pilar. Har inte hunnit skaffa mig något käckt litet hjälpmedel för att förenkla just chevronpilar ännu men det kommer jag definitivt att göra för jag älskar dem.

Det var allt för den här söndagen. Funderar allvarligt på att pipa ner i källaren och hämta lite glass i frysen. Tycker nog jag är värd det nu när jag lyckats hinna med alla söndagsbestyren som jag ska ;-) Dessutom känner jag att hela halsen, inklusive svalget, börjar fyllas med förkylningsblåsor och då borde ju glass göra susen och minska på svedan lite :D Yummie :P
Ha en fantastisk vecka 17 nu allihop!

Jeanette

7 kommentarer:

 1. Tur att du tog dig i kragen! ;-)
  En jättefin layout, och så fina papper!!
  Tack för ditt bidrag till oss på Veckans Skiss!

  SvaraRadera
 2. Ja vilken tur att du skickade in ett bidrag denna veckan också. Kanonsnyggt med blommorna ovanpå vimplarna! Tack!

  SvaraRadera
 3. Toppenfin layout!! Härlig inspiration!!

  SvaraRadera
 4. Förstår att dessa papper fick igång dig. De är så ljuvliga. Klart man ska njuta i vårsolen den är ju så efterlängtad. Tack för ditt fina bidrag även denna veckan.

  SvaraRadera
 5. Superfin LO! Fint du har gjort med alla lager. Pappren från Prima är ju gudomliga! Tusen tack för ditt fina bidrag!

  SvaraRadera
 6. Nydelig og flott med rosa detaljer! Utrolig søt den sommerfuglknappen! Takk for bidraget!

  SvaraRadera
 7. Så himla fint, gillar massor!tack för ditt fina bidrag till oss :)

  SvaraRadera