måndag 29 april 2013

Jisses…

… vad tiden bara rusar iväg! Fast jag har haft helg i tre dagar så har jag inte fått tiden att räcka till riktigt så den här gången är jag rejält sen med mitt bloggande. Här gäller att skriva på i rejält tempo så jag hinner länka mitt bidrag till Veckans skiss innan tiden går ut. Så då är det väl bara att köra igång då :D Nåväl. Så här ser mitt bidrag ut den här gången:

Bakgrunden är ett mönsterpapper från Webster Pages, "Yacht Club". Även det turkosblå pappret med  texten på kommer från den kollektionen. Bakom fotona sitter ännu ett mönsterpapper, "Natures Storybook", som även det kommer från Webster. Fast det pappret syns knappt för fotona kom lite för långt åt höger och när jag upptäckte det var det redan försent. Framför mönsterpappren har jag satt ett vitt vellumpapper för att dämpa det blåa lite grand. Dessutom hittade jag några rester från den wellpapp jag fått fram genom att riva av överskiktet från en gammal kartong. Wellpappen fick lite vit gesso på sig.
Vilken tur att jag samlat lite snäckor och musslor förra året. De låg bara där på altanen och väntade på att bli scrappade ;-) Astrararna är inköpta hos Strömstads Scrapbooking. Hampsnöret satt på en förpackning med cupcakeformar från Panduro. Jag hade två stumpar så för att få ihop dem knöt jag en råbandsknop. Nä, jag har inte varit scout, men jag är faktiskt no- lärare ;-) Knopen skymtas i överkanten av fotot. Jag kunde inte låta bli lite bling så i en mussla limmade jag fast en liten halvpärla från Magnolia.
Lite fler snäckor och en blomma från Strömstad Scrapbooking.
Datumstämpeln kommer från Dear Lizzy. Här kan det andra mönsterpappret skymtas bakom fotot och vellumen.
Det stora alfabetet kommer från American Craft och det lilla minialfabetet kommer från KaiserCraft. Bakom titeln här döljer sig faktiskt baksidan av det textmönstrade pappret. Det syns ju inte alls här (man kan ana en segelbåt bakom ordet "sanden")  men i verkligheten syns det.
Fotona är tagna i lördags då maken C och sonen S var ute på en kvällspromenad. Det är vid sådana här tillfällen jag känner att jag bor på precis rätt ställe. Så har det inte alltid varit. Under min uppväxt bodde jag dels i Göteborg och dels i Östra Frölunda, men jag har egentligen aldrig riktigt känt mig hemma någonstans och längtade alltid bort till något annat. När så min mamma återvände till Orust efter en himlans massa år i förskingringen så följde jag efter ganska så snabbt. Det fanns liksom inget som höll mig kvar i Västergötland längre och det är nog det bästa beslut jag fattat. Det kändes som att komma hem och äntligen trivs jag med platsen där jag bor. Jag hoppas att jag aldrig kommer behöva lämna min älskade ö mer än för korta sejourer :D Då skulle jag nog dö en liten smula. Nä! Nu får det vara nog med floskler för idag ;-) Så här ser Jennis skiss ut som jag försökt tolka:
Superkul skiss, men det tog mig en liten stund att komma på hur jag skulle göra. Men så hittade jag först makens foton, som han faktiskt tagit för min skull <3, och sedan några gamla papper från Webster och så gav det sig liksom av sig självt lite grand. Himla skönt tycker jag :D Sedan var det bara att rota runt lite i snäcksamlingarna så var dekorationerna så gott som klara. Knappast syrafria snäckor men so what! Den här LOn är knappast tänkt att förvaras i evinnerliga tider för kommande generationer så det spelar ju ingen större roll egentligen. Ibland är det kul att hitta sådant där som absolut inte är tänkt för scrapbooking och naturen har ju så himla många vackra saker att bjuda på. Tycker jag i alla fall.

Då var dagens inlägg till ända. Kan skryta med att jag har semester imorgon på valborgsmässoafton och därmed även ca tio minuters sovmorgon. Det ni! Det är inte fy skam ;-) Skämt åsido. Semester har jag och sovmorgonen är inget skämt för jag njuter av varenda minut jag lyckas skrapa ihop, men anledningen till min ledighet är väl inget att hänga i julgranen precis. Det är dags för ännu ett läkarbesök för sonen och eftersom han är över tolv år är det semesterdagarna som ryker så fort vi ska iväg på sådana här saker. Tänkte ta mig ett snack med försäkringskassan om detta för det kan väl knappast vara meningen att en tolvåring ska gå själv till läkaren och dit vi ska förväntas båda föräldrarna dyka upp med barnet ifråga. Tycker det är väldigt konstigt att man ska behöva offra sina semesterdagar för detta då de faktiskt behövs till att få lov att umgås med barnet under en längre sammanhängande period då vi alla är lediga tillsammans. Ju mer jag tänker på det desto argare blir jag över ett helkorkat system :-((( Detta borde definitivt ändras på för det finns faktiskt barn som fyllt tolv men ändå har sina särskilda behov kvar. Hmmm! Ja, ja! Får väl se hur detta går vägen. Försäkringskassan är ju inte direkt kända för att ge sig i första taget precis. Önska mig lycka till ;-)
Så blev det korta inlägget himla låååååångt i alla fall ;-) Tack för titten! Ha det riktigt gott!

Jeanette

4 kommentarer:

 1. Fantastisk LO! Vackra och väl genomtänkta dekorationer som är sååå fina, wellpappen med gesso och repen är sååå härligt effektfulla mot snäckor och musselskal. Tusen tack för ditt fina bidrag!

  SvaraRadera
 2. Ja, det var läckra papper! Jättefin layout! Gillar hela stämningen i den!
  tack för ditt bidrag till Veckans Skiss!

  SvaraRadera
 3. helt underbar LO. Gillar din snäcksamling skarpt. Läckert. Tack för att du troget hänger på och tolkar våra skisser.

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken vacker LO du skapat. Så fin stämning med dina strandfyndsdekorationer :-)

  SvaraRadera