söndag 14 april 2013

Veckans skiss No 15

Hej på er! Det var väl väldans käckt att be er klicka på en länk (inlägget om Veckans skiss #14) och sedan glömma att göra länken klickbar. Jag ber hemskt mycket om ursäkt för detta! Då gör jag ett nytt försök att fixa så ni kan se det himla fina priset som lottas ut om vi skickar in fler än 22 bidrag till skissutmaningen. Om ni klickar på den HÄR länken så kommer ni till inlägget hos Veckans skiss och där kan ni scrolla neråt så ser ni bilden på det finfina priset. Nu hoppas jag ni klickar er vidare och blir så inspirerade att ni skickar in jättemånga bidrag till veckans skissutmaning så vi får lägga vantarna på vinsten någon gång :D

Då går jag tillbaka till dagens egentliga ämne, dvs mitt bidrag till Veckans skiss #15. Så här blev min tolkning av skissen:
Bakgrunden är ett kraft CS. Jag har använt en mask, "Mini Chicken Wire reversed", från Panduro och Distress Ink Pad, black soot, bakom mönsterpappret. De svarta färgprickarna är mist från Tattered Angels, charcoal, som jag droppat ut på min CS. Det hexagonmönstrade pappret kommer från MME, "Follow Your Heart - Be Amazing". Väldigt behändigt att bara kunna klippa ut hexagonmönstret direkt från pappret :D Jag lyckades placera mönsterpappret fel två gånger innan jag gav upp och lät det sitta där det hamnade. Mistprickarna var liksom placerade efter hur mönsterpappret satt innan jag tejpade fast alltihop. När jag satt fast mönsterpappret hade det hamnat helt galet så mina prickar syntes inte alls. Andra gången blev det fel igen och tredje gången likaså, men då gav jag upp och lät det sitta kvar, snett och vint, och droppade dit lite fler mistprickar istället. Så det kan bli ;-) Pappret bakom fotot ingår i samma kollektion.
Närmare titt på maskens mönster och mönsterpappret. Jag valde att skriva journalingen längs med papperskanten som skissen visar. Jag tycker det blir väldigt snyggt på det sättet. Borde hitta fler tillfällen att göra så på mina LOer. Den runda stämpeln (Live in the Moment) kommer från Panduro.
Washitejpen kommer från YouDo och träfåglarna från Studio Calico. Jag har distressat alla mönsterpapperskanter och fotot med Distress Ink Pad, black soot. 
Ingen LO är komplett utan blommor ;-) Dessa kommer från Reprint (svart), den lilla gula hittade jag hemma och jag tror den kommer från Scraplagret vilket jag är säker på att den större gula, prästkragelika, gör.
Stämpeln, biet, kommer från MME, "Follow Your Heart - Be Happy". Alfabetet är stansat i senapsgul CS med en die, "Alphabetical", från Tim Holz. Sedan har jag ritat lite med en svart tuschpenna på bokstäverna. Bakom titeln har jag först använt en mask, "Mini Splats", från Panduro och Distress Ink Pad, black soot. Jag och mister kommer ju inte så bra överens så den här masken är perfekt för mig ;-) Över färgsplashen har jag satt dubbla rader med washitejp.
Och så här ser Jennies fina skiss ut:

Jag kan avslöja att den var väldigt inspirerande och rolig att skapa efter. Jag är ingen snabb scrappare precis, men den här LOn gick ovanligt fort att få till med den här skissen. Jag älskar hexagonformen så jag har liftat den biten från både skissen och Jennies egen tolkning. Jag valde även att skriva journalingen runt hexagonkanterna som skissen visar. Annars har jag vänt på steken (läs skissen) helt och hållet. Tror jag i alla fall ;-)
Tack för titten och ha det så gott!

Jeanette

5 kommentarer:

 1. Åh så snyggt! Bakgrunden har du ju gjort jättefint!
  Bokstavsstickersena var ju för läckra!
  Tack för ditt bidrag till Veckans Skiss!

  SvaraRadera
 2. Alltså... den är fantastisk! Du är så duktig på detaljer! Tack för ditt bidrag!

  SvaraRadera
 3. Såå fin LO! Snygg bakgrund och fina detaljer. Snyggt med splash och washitape bakom titeln! Tack för du troget hänger med oss!

  SvaraRadera
 4. Himla snygg bakgrund och fiffiga detaljer. Gillar din journaling. Tack för ditt fina bidrag till oss :)

  SvaraRadera
 5. Love it. Superdupersnygg LO. Tackar ödmjukast för ditt fina bidrag denna veckan.

  SvaraRadera