måndag 1 april 2013

Edgar & Bettan

Idag tillägnar jag mitt inlägg till våra mycket omtyckta och närmaste grannar, Edgar och Bettan. Många uppfattar dem som lite skräniga och allmänt störande men inte vi inte. Tvärtom! Och det trots att de byggt alldeles intill vår tomtgräns. Få par visar sådan omtanke och kärlek till varandra som Edgar och Bettan och de har hängt ihop i väldigt många år. Minst lika många år som vi har bott i vårt hus. Från början hade de det lite kämpigt. Först byggde de på fel ställe så hela bostaden rasade. Sedan blev de lite rådvilla och visste inte riktigt var de skulle bygga nytt utan försökte på flera olika ställen. Men så till slut föll allt på plats och sedan dess lever de ett bra liv. Fast det är ju ingen lyx och överflöd precis och de får kämpa på rejält för att få allt att fungera med arbete och ungar. Vilka är då våra grannar Edgar och Bettan? Kika nedanför så förstår ni precis :D
¯
¯
¯
¯
¯
¯
¯
Låt mig presentera Edgar och Bettan av arten Pica Pica, aka skata :D
Bakgrunden är ett vitt CS. Mönsterpappren kommer från KaiserCraft (rosa) och Lilibee Design (turkosmönstrat). Alla papperskanter har svärtats med Distress Ink Pad, black soot. Det rosa pappret är stansat i nederkanten med en stans, Lacey Heart, från Martha Stewart.
Här har jag stämplat på CSn med guld och en stämpel från Prima. Stämpeln på det rosa pappret kommer från Panduro. Guldfärgen blev lite matt och otydlig men jag tycker att det är fint ändå.
Här, bakom mdet rosa pappret, har jag gömt en tag från Panduro där jag knutit fast en stump guldsnöre med en fjärilscharm, från Webster, i. På tagen har jag limmat ett satinhjärta från Kristinas Scrapbooking och några minirosor från Scraplagret. Här syns den stansade kanten på det rosa mönsterpappret väldigt bra.
Den hjärtformade doilien har jag fått med mitt sista månadskit från Mollys Scrapbooking. Eftersom jag älskar blommor så tog jag chansen att lassa på några stycken här ;-) Den ljusare turkosa rosen överst kommer från Michaels Stores i USA. Den turkosa vildrosen under kommer från Petaloo. De rosa minirosorna och den större vita rosen kommer från Scraplagret, de rosa rosenknopparna är från Strömstads Scrapbooking och de blå liljorna tror jag är från Magnolia. Alla bladen har jag hittat på ICA Maxi och de var verkligen ett fynd.
Längst ner på det turkosmönstrade pappret har jag satt ett rosa band med satinrosor på. Glömde tyvärr sätta dit vita halvpärlor i rosens mitt som jag brukar, för att piffa till det hela lite, men det får jag väl göra i efterhand. Ni får helt enkelt använda er fantasi och tänka dit dem ;-) Alfabetet, "Loopy Lou", kommer från Doodlebug Design.
Visst är de fina Edgar och Bettan!? Vi älskar ”våra” skator. Till och med så mycket att vi har döpt dem som vilka andra husdjur som helst. En dag kallade dottern E den ena för Edgar och då blev det automatiskt Bettan för den andra eftersom det finns ett människopar en bit härifrån som heter just så. Det föll sig liksom naturligt ;-) Den här LOn har jag gjort till en av Scraplagrets utmaningar under deras påsk- CC. I den här utmaningen skulle man inspireras av den här bilden:
Det som inspirerade mig från fotot var, först och främst, färgerna (det gula blev guld på min LO). Men även den lite romantiska stämningen, som pasteller och vitt tillsammans ger, samt fågeln inspirerade mycket. Jag har även valt att placera det turkosmönstrade pappret i upprätt riktning så som hyllan står. Jag letade länge efter ett vitt panelmönstrat mönsterpapper men hade tyvärr ingen tur där. Annars hade det varit optimalt :D Istället fick jag ta ett vitt CS.
Jag älskar att använda just de här färgerna som finns på bilden så för mig blev det en riktig lyckträff :D Jag tycker också att det är väldigt romantiska färger och därför valde jag att scrappa om just Edgar och Bettan. Med tanke på att skator lever tillsammans hela livet så känns det som väldigt gulligt och lite romantiskt så då tyckte jag att det passade perfekt med vitt, rosa, turkost och lite guld på min LO om mina älsklingsfåglar.

Det var allt för nu. Nästa inlägg kommer inom kort och det blir en fortsättning på den här LOn om än i en lite annan tappning än den här. Inte så romantisk kan jag väl säga. Så… Som man säger i filmens värld:

TO BE CONTINUED…
Jeanette

2 kommentarer:

  1. Vad glad jag blir att fler än jag gillar Skator! De är så söta när de kuttrar och snackar som Undulater med varandra! Härlig tolkning av utmaningen! Kram!

    SvaraRadera
  2. Oj, vad kul att höra om historien bakom fotot, hoppas de lever lyckliga i alla sina dar! Kul tolkning på färgtemat och bilden

    SvaraRadera