söndag 13 januari 2013

Ett recept med jäst

Som jag skrev för ett tag sedan så har Mollys scrapbooking en CyberCrop (CC) just nu. Eller rättare sagt de har haft den sedan den 26 december och idag är sista dagen om man vill vara med. Som vanligt är jag ju ute i sista stund med själva bloggandet. Mina LOr har varit klara i över en vecka men jag hann inte blogga dem då utan tänkte att det blir utmärkt att göra som i fredags. Tji fick jag. Av någon underlig anledning kunde jag inte lägga in bilder på bloggen och efter 5:e försöket blev jag något upprörd och bommade igen datorn för den dagen. Igår skulle jag göra ett nytt försök men det gick ju lika dåligt då. Idag är liksom sista dagen och jag började få en liten aning panik över situationen. Till slut tänkte jag att det måste finnas någon annan lösning och jodå, jag hittade en men den gör mig faktiskt väldigt sur. Jag misstänker att Google gjort så att man inte kan lägga in bilder via sitt eget bildprogram direkt i Blogger utan nu måste man gå via andra kanaler. Helt plötsligt måste jag synkronisera de bilder jag vill ha med i ett inlägg med mitt webbalbum. För mig känns det lite som att jag förlorat kontrollen över mina egna bilder och det gör mig faktiskt pissur :((( BLÄ!

Men som sagt så har jag ju ändå löst det hela och här kommer så mitt första bidrag till Mollys CC. I den här utmaningen gällde det att följa ett recept som såg ut så här:

4 mönstrade papper
2 olika stenciler/masker (man kan göra en egen om man inte har köpta)
2 egeninfärgade dekorationer av något slag (färgad med mist, akrylfärg, gesso eller dylikt)
1 cardstock

9 halvpärlor/blingpärlor
3 foton (stämplar för er som gör kort)
Titel


1 paket JÄST

JÄST i det här fallet betyder 1 valfri sak som får ditt alster att jäsa. Det där lilla extra! Jag vill också att ni skriver i era inlägg vad som är jästen på erat alster.
Receptet skall följas exakt och förutom den valfria saken så får inget annat läggas till eller tas bort.

Layout eller kort är OK! Bara receptet följs noga. =)

Min vana trogen så har jag gjort en LO och så här ser den ut:

Tyvärr tillåter inte årstiden några superbilder precis. Jag ber om ursäkt för detta, men jag tror många av oss utan "proffskameror" har samma problem så det är väl bara att stå ut tills ljuset blir bättre.
 

4 mönstraade papper (från Mollys färgglada augustikit - Semesterresa), 2 masker (dhaliablomman med grön, hemmagjord, mist och prickarna i shimmerspritz - pewter), 2 egenfärgade dekosar (röda doilie färgad med en röd stämpeldyna och en Resist Canvas- blomma färgad med Distress Stains - tumbled glass), i 1 vit CS, 9 halvpärlor/blingstenar (hittade några olika här hemma i gömmorna som sitter 3 och 3 på LOn), 3 foton (har jag), titel (alfabet: FN = Jack & Jill - beetleblack samt byggnaden och NYC = minialfabet från Glitz) och jäst (den svarta kameran från Studio Calico)


Jag tror nog att jag fått med alla ingredienser utan problem. JÄSTEN på min LO är den lilla svarta kameran. Den är från början i naturellt trä och kommer från Studio Calico. När den var omålad försvann den lite i allt det andra så då fick den bli svart i stället. Dessutom blingade jag till den med en rhinestone där jag inbillar mig att det ska vara en blixt. Hoppas bara inte att den extra blingstenen får mig diskad :O
Fotona är ännu en gång från vår USA- resa. Vi befinner oss utanför FN- byggnaden i New York City. Där finns den berömda ”Non Violence”- pistolen, som är skapad av den svenske konstnären Carl Fredrik Reuterswärd, och även ett bronsfärgat klot, ”Sphere Within a Sphere”, som var en gåva från Italien. Eftersom vi inte ville genomgå ännu en rigorös säkerhetskontroll avstod vi från att gå in i FN- byggnaden så de här skulpturerna var väl det mest intressanta med platsen. Men nu har vi varit där och vi hittade även den svenska flaggan till slut. Det tog visserligen en stund för de hade gömt den bakom ett träd. Ett så’nt sätt ;-)
Vi hörs snart igen för jag har fler bidrag till CC:n som ska bloggas.
Bis bald!

Jeanette

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag ber om ursäkt för ett litet problem med att visa bilder på min LO här i bloggen. Nu är misstaget fixat så bilderna syns igen.
    Kram Jeanette

    SvaraRadera
  2. Hej! Skoj att du vill testa mitt recept. Jättefin layout med härliga färgklickar

    SvaraRadera