tisdag 1 januari 2013

Hej svejs på er!

… och god fortsättning! Som man säger till var och varannan människa vid den här tiden på det nya året ;-) Känns ju lite knäppt när jag tidigare i morse önskade gott nytt år. Men, men! Det gäller ju att inte vila på lagrarna om jag vill hänga på alla utmaningarna hos Veckans skiss :D

Då är det dags att blogga mitt tredje bidrag till julutmaningarna och det heter ”Fotspår i snön”.
I den här utmaningen gäller det att följa en skiss, använda stämplar och göra den ”clean and simple” och så här ser skissen, som Maya gjort, ut:

Att följa skissen var väl inga problem, men resten! Puh, säger jag bara! Visserligen har jag hunnit skaffa mig några stämplar på rea det senaste, men det är inget jag är helt bekväm med att använda ännu. Jag är fortfarande i övningsfasen ;-) Clean and simple är ju inte heller riktigt min grej, vilket jag kommer visa med besked i nästa inlägg, så även där har jag fått kämpa på ordentligt. Fast i slutändan är jag ändå helt nöjd med resultatet så kanske borde jag fortsätta på det här spåret lite mer. Ska nog försöka göra lite enklare LOr i fortsättningen också. Så här blev i alla fall min tolkning av skissen ovan:
Bakgrunden är en vit CS. Runt kanten har jag ritat en ram med svart penna. Svart CS som fotomatta. Som vanligt har jag följt skissen väldigt troget men det fanns liksom ingen anledning att vrida på den eftersom jag gillar att placera fotona antingen i övre vänstra hörnet eller nedre högra :-) 
Det syns tyvärr lite dåligt men jag har först stämplat med silverfärg och sedan embossat med embossingpulver i färgen clear från Ranger. Alla stämplarna kommer från Panduro. De små stansade hjärtanen är inspirerade av årets nyinköpta, röda, hjärformade och vitprickiga julgrans"kulor". Först limmade jag fast ett lager direkt på CSen och sedan satte jag nästa lager på 3D- kuddar för att få lite mer "liv" i dem. Svartvit Twine från Mollys novemberkit, svart rhinestone från "Boutique Koko" (alltså Göksäter aka Orusts mini- Ullared), halvpärlan och den röda rhinestonen från Panduro.
Ännu en rhinestone från Panduro och därifrån kommer även halvpärlan. Det röda minialfabetet kommer från Kaisercraft och det andra, dvs siffrorna, är ett QK- alfabet.
Någon gång ska ju julfotona scrappas så varför inte nu direkt. Det är första gången jag faktiskt känner att jag kan och vill göra det. Mycket tack vare att vi målat om i rummet så nu har inte alla foton terrakottafärgad bakgrund längre. Äntligen har vi en neutral färg så att annat än tapeterna kan få styra färgvalet på mina LOr :D Mycket skönt!

Då var det här inlägget klart. Här på Orust skiner faktiskt solen just nu så det känns som om det är perfekt för en liten hundpromenad. Får väl se om ryggen fixar det om en stund. För tillfället är jag inne i en väldigt dålig ryggperiod men det brukar gå över efter ett par veckor. Det gäller bara att stå ut och gå korta sträckor trots smärtan. Och solen är ju så himla skön att uppleva så här års när den knappt visar sig i vanliga fall.
Ha en väldigt skön nyårsdag!

Jeanette

4 kommentarer:

 1. Jättefin LO! Vad kul att du inspirerats att testa nytt och gå utanför bekvämlighetszonen. Bra jobbat. Självklart borde du testa detta igen:) Tack för ditt bidrag!/Jeanette

  SvaraRadera
 2. Flott stempling og super LO! Tusen takk for bidraget!

  SvaraRadera
 3. Sött med hjärtan och riktigt snygg LO. Tack för att du hänger på oss :-)

  SvaraRadera
 4. Gillar dina hjärtan i snöre och silverdetaljerna. Juligt värre. Tack för ditt bidrag till oss på VS.

  SvaraRadera